Vízilabda

2024.04.13. 06:30

Dupla meccset rendeznek a Tiszavirág Sportuszodában

Egy mérkőzéstől eltekintve – a női BVSC az Eurokupa négyes döntőjében szerepel, így már korábban lejátszotta aktuális meccsét a III. kerülettel –  teljes fordulót rendeznek ma a női és férfi vízilabda OB I.-ben. Medencébe ugrik mind a négy csongrád-csanád

Becsei Dávid

A fehér sapkás szegediek első pontjaikért ugranak medencébe a felsőházi rájátszásban a Kaposvár ellen.

Fotó: Karnok Csaba

Időrendi sorrendben haladva a Metalcom Szentes férficsapata indítja a szombati programot 11.30-kor. Kis Gábor tanítványai négymeccses veretlenségi sorozatban érkeznek az alsóázi rájátszás utolsó fordulójába. Rangadót játszanak az UVSE otthonában. Az újpestiek eddigi négy meccsükből hármat megnyertek, Egerben viszont kikaptak. A hevesiek 21, a szentesiek 19 pontnál tartanak, vagyis amennyiben a Kurca-partiak győznek idegenben, akkor az alsóházi tabella élén végeznek és a legelőkelőbb pozícióból várhatják a 9–12. helyért rendezett helyosztókat. Októberben 9–8-ra győzött Szentesen az UVSE.

A felsőházi rájátszás legjobban várt bajnokiján a Zue.hu Szegedi VE 15 órától a közvetlen rivális Kaposvárt fogadja. Mindkét csapat nyeretlen eddig a középszakaszban, de a kaposváriak neve mellett ott van hat pont, mivel az alapszakaszban otthon 15–14-re legyőzték a Szegedet, míg Szolnokon meglepetésre 10–8-ra nyertek.

A női vízilabda OB I. utolsó előtti alapszakasz-fordulójában a Valdor Szentes 14 órától a címvédő Eger vendége lesz. Tíz nappal korábban fordított sorsolásban, a Kurca-parti városban győzött az Eger 15–7-re.

Dupla meccs lesz a szegedi Tiszavirág Sportuszodában, ugyanis 18 órától az élről csak rosszabb gólkülönbsége miatt lemaradó Ferencvárost látja vendégül Szabó Tamás együttese. Tíz napja a Népligetben 18–7-es sikerrel tartották otthon a három pontot a zöld-fehérek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában