Kupahétvégére készülnek

2024.04.05. 11:49

Kiderült, ki felel a zenéért az SZTE-Szedeáknál

Kupahétvégére készül az SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata, amely szombaton és vasárnap a budapesti BOK-csarnokban száll harcba az újabb éremért a kupában. Az is kiderült, ki a zenefelelős a csapatból.

Vajgely Pál

Mucza Tamáséknak (középen) idén már sikerült meglepniük a Falcót, most a kupában okozhatnak újabb meglepetést.

Fotó: Török János

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége által közzétett videóban a négy résztvevő csapat egy-egy tagja válaszolt arra a kérdésre, ki a zenefelelős a csapatban. Az SZTE-Szedeáknál Mucza Tamás elárulta, elsősorban a csapat fiatalja, Laluska Bence választja a számokat – de mint a szegediek játékosa elmondta, a klasszikusokat még meg kell mutatni neki.

Szombaton 17 órától a Falco KC Szombathely lesz az SZTE-Szedeák ellenfele az elődöntőben. Az alapszakasz győztese a legnagyobb esélyese a hétvégi négyes tornának, ugyanakkor volt már rá példa, hogy meglepje a szombathelyi csapatot a Szedeák. Két éve, a Debrecenben rendezett kupahétvége negyeddöntőjében 78–74-re győzött, ezzel a címvédőt már a legjobb nyolc között megállította. 2022-ben végül egy ezüstéremmel térhetett haza a Szedeák, miután egészen a döntőig menetelt, ehhez most egy meccset kell nyernie, miután az új lebonyolítás értelmében csak a négy állva maradt csapat utazik el Budapestre.

A szegediek a Körmendet búcsúztatták a sorozat negyeddöntőjében, miután januárban 98–91-re nyertek az Egis Körmend vendégeként, ugyanebben a szakaszban a Falco az Alba Fehérvárt győzte le hazai pályán 95–73-ra. 

Nem csupán a kupában, hanem a bajnokságban is okozott már meglepetést a Falco ellen az SZTE-Szedeák, amely ebben a szezonban elvette a szombathelyiek veretlenségét: október 21-én az újszegedi sportcsarnokban ugyanis 80–79-re győztek Balogh Szilárdék. Ezért a vereségért visszavágott a bajnokságban és a kupában is címvédőnek számító Falco, amikor januárban Szombathelyen 110–80-ra győzött az alapszakasz visszavágóján.

Az elejétől fogva azt kell látnunk a pályán, hogy mi akarjuk jobban a győzelmet, és nem a Falco. Az alapszakaszban játszott második mérkőzésen lehetett azt érezni, hogy a szombathelyiek máshogy jöttek ki a pályára, máshogy kezdtek, mint az első meccsen. Sokkal fókuszáltabbak voltak, látszott rajtuk, hogy most nem veszíthetnek. Ha hasonló mentalitással jövünk ki szombaton is, mint az első meccsen, és pariban tudunk maradni az elején, akkor bármi lehet. Persze, nem egy egyszerű feladat vár ránk, hiszen a Falco mély kerettel rendelkezik, de az első negyed kulcsfontosságú lesz – osztotta meg várakozásait Bognár Kristóf, a Szedeák erőcsatára.

A másik elődöntőt 20 órától rendezik, ahol a Szolnok és az NKA Pécs csap majd össze, a párharc győztese, vagy vesztese lesz majd a szegediek ellenfele a vasárnapi helyosztón, amelyet ugyanebben a két időpontban rendeznek: 17 órától a bronzmérkőzést játsszák le, míg a finálét 20 órától rendezik a budapesti BOK-csarnokban. A hétvégi eseményre az Eventim felületén lehet jegyet vásárolni, de a helyszínen is lesz jegyértékesítés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában