Helyi sport

2016.07.27. 14:17

EDF DÉMÁSZ-Szeged: evezős ünnep batyuzással

A 31 hajó lepakolásával, tiszai fürdéssel és batyus összejövetellel ünnepelte a megszerzett 41 érmet, közte a 15 aranyat az EDF DÉMÁSZ-Szeged evezős szakosztálya.

Mádi József

Batyus összejövetellel ünnepelt vízitelepi otthonában az EDF DÉMÁSZ-Szeged evezős szakosztálya. Az öröm jogos: a Maty-éren rendezett 117. országos bajnokságon 41 érmet, ebből 15 aranyat nyertek a klub versenyzői, ilyen gazdag termésre pedig nagyon régen volt példa.


– Mondjuk azt, hogy az edzőkollégákkal, Szierer Jánossal és Molnár Dániellel, valamint a sportolókkal összekötöttük a kellemest a hasznossal: visszaköltöztünk a vízitelepre, és először lepakoltuk a három hajószállítóról a 31 hajót, majd aki amit hozott, azt elfogyasztottuk – mesélt az ob utáni első napról Dani Zsolt, a szegedi egyesület evezőseinek vezetőedzője.


– Ilyenkor nem marad senki száraz, így mi hárman, edzők is vízbe kerültünk, de mindenki ázottan hagyta el a Tiszát. Ami pedig az érmeket illeti, legutóbb talán akkor voltunk ennyire eredményesek, amikor a kétszeres világbajnok [namelink name="Haller Ákos"] révén a felnőttszámokban nyertünk sok ob-aranyat, valamint az akkori ifjúságiak, így például Tari Jánosék hozzátették a saját sikereiket is az eredményhez.

 

Dani Zsolt a parton. Több mint 200 kilométert kerékpározott.

Dani Zsolt a parton. Több mint 200 kilométert kerékpározott.

A 15 aranyéremből minden korosztálynak jutott legalább egy.


– Az élen a serdülő fiúk jártak, akik mind a hat számot megnyerték, sőt négy B csapat is dobogós lett – sorolta Dani. – A serdülő lányok három, a tanulók és az ifjúságiak két-két, a felnőttek és a minik egy-egy elsőséggel zártak. A mastersek csak három fővel képviseltették magukat, de az általuk szerzett három bronzérem is elismerésre méltó.


[namelink name="Dani Zsolt"] a bajnokság alatt is igen aktív volt – a Maty-ér partján például biciklivel.


– Az első két nap 100, a négy nap alatt pedig összesen nagyjából 200 kilométert kerékpároztam – árulta el a szakember. – Nagy sebesség nincs, de az ülőfelületet igénybe veszi a táv... A kollégák is tekertek rendesen, hiszen szeretjük végigkövetni a tanítványok futamait. Erre lesz lehetőségem a hétvégén is, hiszen több szegedi utazik a pénteken kezdődő poznani Jeunesse-kupára, az ifik jelentős nemzetközi versenyére. A férfi nyolcasban Dobai Tamás, Cseh Kristóf és a kormányos Kovács Sándor, női négypárban Nasz Eszter, a négyesben Benárik Dávid, Lajkó Áron, Király Csaba, Kunstár Márk, míg női kétpárban Tari Kitti indul magyar színekben. Rajtuk kívül Matyasovszki Dániel érdekelt még a szeptemberi egyetemi vb-n, a többieknek a batyuzás után jöhet a megérdemelt nyári szünet és a strandolás.

Címkék#evezés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában