Helyi sport

2016.05.09. 14:41

Gyömbér örülhetett, a Fradi nyerte a magyar kupát

A Ferencváros megvédte címét a labdarúgó magyar kupában: a zöld-fehérek a Groupama Arénában rendezett fináléban 1-0- ra legyőzték ősi riválisukat, az Újpestet.

Munkatársunktól

A telt ház miatt kifejezetten jó hangulatú derbi gólját a 78. percben Gera Zoltán szerezte. A 37 éves válogatott futballista egy szöglet után, a makói Gyömbér Gábor gólpasszából fejelt a hálóba. Az újpestieknél végig a pályán volt a hódmezővásárhelyi [namelink name="Kecskés Ákos"]. Az FTC története során 22. alkalommal hódította el a kupát.

Hamisítatlan fociélmény


Nem a világ legjobb meccse  volt az Újpest–Fradi kupadöntő, ám a helyszínen átélve a kilencven percet bizton állíthatom: a megtapasztalt fociélmény bárhol megállta volna a helyét. Játékban elmaradunk az elittől, vannak azonban egyéb részei a futballnak, amiben a meccs nem szenvedett hiányt. A küzdésre nem lehet panasz, mindkét csapat epekedve akarta a kupát. A körítés pedig hibátlanra sikerült: a 19 ezer szurkoló csodálatos hangulatot varázsolt a Groupama Arénába, amely önmagában is lenyűgöző létesítmény. A lelátón ülő kisgyerekek biztos, hogy beleszerettek a sportágba – itt, Csongrád megyében pedig Gyömbér Gábor, Batik Bence és Kecskés Ákos példája lehet pluszmotiváció. Ők megmutatták: Makóról, Szegedről vagy éppen Hódmezővásárhelyről is el lehet jutni idáig.


Gyúrós István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában