Akár meg is úszhatják a börtönt az oltásellenes szülők - Ismét felmerült Márki-Zay Péter neve

Szakértők állítják, hogy a baba akkor is meghalt volna, ha a szülők együttműködnek az orvosokkal. A kizárólagos felelősségük a K-vitamin-adagolás elmaradásában további bizonyítást igényel. És felmerült egy új körülmény is.

delmagyar.hu

Igazságügyi orvosszakértők meghallgatásával folytatódott csütörtökön az oltásellenesként elhíresült L. Csaba és Ada büntetőpere.


A csütörtöki tárgyaláson az Egészségügyi Tudományos Tanács (EET) tagjai azonban az összes adat gondos mérlegelése nyomán kijelentették, hogy a kisbaba már akkor menthetetlen volt, amikor sugárban hányni kezdett - írja a 24.hu. A tárgyaláson elhangozott, hogy a szülök, bár bizonyos helyzetekben akadályozták az egészségügyi szakemberek munkáját, nem tudták olyan mértékben akadályozni a munkájukat, hogy kijelenthető legyen, hogy a viselkedésük miatt halt meg a baba.


Az igazságügyi szakértők ugyanakkor hangsúlyozták: ahhoz, hogy K-vitamin kifejthesse a protektív hatást, nemcsak egy, hanem a protokollban előírt mindegyik adagra szükség van (vagyis Endrének már legalább hármat meg kellett volna kapnia); egyértelműen kijelenthető, hogy a megfelelő K-vitamin-adagolással a baba agyvérzése megelőzhető lett volna.


Ezen a ponton azonban újra felmerül, hogy kinek van nagyobb felelőssége a profilaxis elmaradásában: a laikus szülőknek, vagy az egészségügyi szakszemélyzetnek. Mint ismert, Endre a Márki-Zay Péter által vezetett A Te Szülésed Kft.-nél született, ahol a későbbi politikus felesége, Márki-Zayné Vincze Felícia volt a szülésznő. Az újszülöttgyógyász szakorvos, aki a szülés utáni napon megvizsgálta a babát, szintén e a céggel volt szerződésben, és a protokoll ellenére egyikük sem adott K-vitamint a csecsemőnek, hanem dokumentálták, hogy a profilaxis elmaradt - olvashtó a 24.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!