Blazovich Péter az Emlékpontos tervekről - Öt év, öt saját kiállítás

Hódmezővásárhely - Újabb öt évig Blazovich Péter vezeti az Emlékpont Múzeumot. Terveik szerint 2016-ig évente egy saját rendezésű időszaki kiállítással állnak a közönség elé.

Munkatársunktól

[namelink name="Blazovich Péter"], a vásárhelyi Emlékpont Múzeum igazgatója újabb öt évig vezeti az intézményt a közgyűlés határozata alapján. A középtávú szakmai tervekről szólva közölte: szeretnének kulturális, szabadidős térré, intézménnyé válni a városban. 2016-ig évente egy, várhatóan országos jelentőségű, saját kiállítást rendeznek. Ezek a következők: 2012: Megfigyelt művészet Hódmezővásárhelyen, 2013: TTT, kultúrpolitika „Aczélosan", 2014: Nemzetegyesítés a Kárpát-medencében, 2015: A hálózat hálójában – SZT-tisztek, hálózatok Magyarországon, 2016: Kik vagytok? Etnikumok, nemzetiségek Magyarországon. Idén ősszel tekinthetők meg – ez nem saját tárlat – [namelink name="Csizmadia Zoltán"] és [namelink name="Tóth Sándor"] 1956-os ihletésű művei.

A jelentősebb kiállításokhoz szeretnének a gyerekek nyelvén megírt családi füzetet kiadni, vándorkiállítások, „tájolások" szervezését tervezik, önálló kiadványok szerkesztése, megjelentetése, online tudományos intézet létrehozása, valamint egy 1945-től napjainkig terjedő helytörténeti monográfia elkészítése is szerepel az elképzelések közt – tudtuk meg Blazovich Pétertől. Céljuk a látogatószám növelése is, a 2008-as és 2009-es 7000-hez, illetve a tavalyi 10 ezerhez képest szeretnék elérni, majd meghaladni a 15 ezret.

Nem adta fel a tanári pályát

Az Emlékpont Múzeum igazgatója, Blazovich Péter nem adta fel tanári hivatását, Szegeden az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnáziumban oktat történelmet. Az idei OKTV-n két tanítványa jutott döntőbe.

Címkék#Emlékpont

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!