Deutsch reméli, megszolgálja a megye bizalmát

Hódmezővásárhely -Megtiszteltetésnek tartja a Csongrád Megye Díszpolgára címet Deutsch Tamás. A fideszes politikus reméli: megszolgálja a bizalmat. Európai parlamenti képviselőként az egész dél-alföldi régióhoz kötődik. Vásárhelyt továbbra is otthonának tekinti, magánéletéről többet nem beszél a sajtónak.

Munkatársunktól

– Óriási megtiszteltetés a Csongrád Megye Díszpolgára cím. Remélem, a részben továbbra is megelőlegezett bizalmat meg tudom szolgálni – reagált [namelink name="Deutsch Tamás"] európai parlamenti képviselő (Fidesz) arra, hogy pénteken a megyei közgyűlés döntött az elismerésről. Bírálta a Jobbik és az MSZP, utóbbi szerint Deutsch nem kötődik a megyéhez – csupán annyiban, hogy barátnője, akitől egyébként már külön is vált, vásárhelyi.

Deutsch Tamás: úgy döntöttem, írjanak a lapok, amit akarnak, nem nyilatkozom a magánéletemről. Fotó: Karnok Csaba

Deutsch Tamás: úgy döntöttem, írjanak a lapok, amit akarnak, nem nyilatkozom a magánéletemről.
Fotó: Karnok Csaba

– 1990 őszén, [namelink name="Rapcsák András"] megválasztását követően első „országosan ismert" politikusként találkozhattam a polgármester úrral Vásárhelyen. Onnantól kezdve egészen 10 évvel ezelőtti haláláig atyai jó barátomnak tekinthettem. Az elmúlt több mint két évtizedben gyakran megfordultam a városban, az utóbbi években pedig különösképp. Vásárhely mindig is a legkedvesebb városom volt és marad. Európai parlamenti képviselőként pedig egész Csongrád megyéhez, a dél-alföldi régióhoz kötődöm – mondta a fideszes politikus, akit telefonon értünk utol. Éppen Fábiánsebestyénre tart óvodaavatásra, majd Békéscsabára megy – tette hozzá.

Vásárhelyi barátnőjével történt szakítását, amelyről a bulvársajtó is beszámolt, nem kommentálta. Annyit mondott: magánemberként és európai parlamenti képviselőként továbbra is otthonának tekinti Vásárhelyt. Családja miatt többet nem hajlandó a magánéletéről beszélni a sajtónak.

– Más közéleti szereplőkkel ellentétben az elmúlt 20 évben nyíltan beszéltem, bármikor nyilatkoztam a személyemet érintő történésekről. Pontosan azért, hogy elejét vegyem buta, alaptalan, képtelen pletykáknak, rosszindulatú sajtóhíreszteléseknek. Hiába viselkedtem úgy, ahogy újságírók, kommunikációs szakemberek tanácsolják. Az elmúlt években kevés olyan politikus volt, akiről több, minden alapot nélkülöző, bántó szándékú cikk jelent volna meg, mint rólam. Úgy döntöttem, írjanak a lapok, amit akarnak, nem nyilatkozom a magánéletemről – osztotta meg elhatározását Deutsch Tamás. Úgy vélte: személyes példája azt bizonyítja, egyáltalán nem értékeli a hazai sajtó az őszinte, nem titkolózó magatartást. Megtanulta: „a legidiótább híresztelést" is tényként kezelik. Nyilatkozatait csak arra használták, hogy a „hallgattassék meg a másik fél" látszólagos betartásával, saját szavaival próbálják hitelesíteni a személye lejáratásáról szóló cikkeket. – Ne várja tőlem senki, hogy ehhez a továbbiakban is jó képet vágjak – tette hozzá a politikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!