Egy hét Tenerifén: lecsúsztak a lejtőn a vásárhelyi Lisztesek

Egy hetet töltöttek el Tenerifén a vásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola diákjai és tanárai. Megismerkedtek a helyi szokásokkal, de bemutatták a magyar hagyományokat is. Tavasszal Lengyelországba utaznak.

Antal Sándor

– Jártunk a Siam Parkban, amely a világ egyik legjobb csúszdaparkja, fürödtünk az óceánban, valamint láttunk delfineket és egy bálnát is. Összességében nagyon jó volt – mesélte Nagy Fanni, a vásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola diákja, aki Becsek Bendegúzzal, Fóris Mártonnal és három pedagógussal egy hetet töltött el Tenerifén.


– Van egy különleges szokás. Deszkára ülnek, és azzal csúsznak le egy meredek lejtőn. Persze mi is kipróbáltuk, őrült jó volt – mesélték a fiúk.


A vásárhelyi iskola mellett olasz, litván, dán, lengyel és spanyol intézmények vesznek részt az európai tudatot erősítő Erasmus-programban. Tavaly Vásárhelyre érkeztek vendégek, míg most a Kanári-szigetek legnagyobbikán látták vendégül a partnerintézmény diákjait és tanárait.


– Programokban gazdag egy hetet töltöttünk el Tenerifén, ahol minden iskola bemutatta az általa készített videót – mondta Forrainé Kószó Györgyi, a Liszt-iskola igazgatója. – Harminc másodperces reklámfilmet forgattunk. Egy-egy konfliktushelyzet megoldását kellett felvenni – magyarázta Márton és Bendegúz.

 

A helyi szokásokkal is megismerkedtek. Fotó: Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola

A helyi szokásokkal is megismerkedtek. Fotó: Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola


Az út során a tanárok láthatták, milyen módszerekkel tanítanak az európai országokban, míg a gyerekek betekintést nyertek a különböző népek mindennapi életébe, szokásaiba. A szórakozás mellett bemutatták a nemzeti ételeinket, népi játékainkat.


A diákok befogadó családoknál laktak. – Angolul kommunikáltunk. Megértettük egymást, ezzel sem volt gond – tette hozzá Fanni.


A kétéves program következő állomása Lengyelország, ahová tavasszal utaznak, majd Dániában zárul a projekt.


A magyarok mellett olasz, litván, dán, lengyel és spanyol diákok találkoztak Tenerifén, az Erasmus-program keretében. Fotó: Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!