Lázár hiányolta a csarnok oldalát

Hódmezővásárhely - Lázár János megdöbbent, hogy nincs oldala annak az edzőcsarnoknak, ami a vásárhelyi stadionban épül - a csütörtöki kormányinfón is beszélt róla. Amikor legutóbb látta, még tényleg nem volt oldala, de most már van.

A hamarosan Felcsúton épülő sportlétesítményről és a taós támogatásokról kérdezte egy újságíró Lázár Jánost a csütörtöki kormányinfón.


– Nem találja túlzónak a miniszter a felcsúti komplexumot? – hangzott a kérdés.


A miniszter nem volt teljesen tisztában azzal, mi épül majd Felcsúton, ezért [namelink name="Kovács Zoltán"] kormányszóvivő tájékoztatta. Lázár ezután kitért szülővárosára is, ahol szintén több sportberuházás zajlott az utóbbi időben, a városi stadiont most is fejlesztik.


– Megdöbbenve tapasztaltam, hogy egy szabadtéri, fedett műfüves pálya épül a stadionban – magyarázta a miniszter. Majd mosolyogva megjegyezte, lennének kérdései, és azt sem érti, miért jó egy fedett műfüves pálya, aminek oldala nincs, de a sportszeretők azt mondták neki, hogy ez így a jó.


Kíváncsiak voltunk, hogy milyen is az a csarnok, aminek nincs oldala, de ilyet nem találtunk. A politikus vélhetően a beruházás kezdeti fázisában járhatott a stadionban, ahol valóban épül egy csarnok, de teteje és oldala is van.


A nagy műfüves pálya mellett készül egy hidegcsarnok, 180 millió forintból. Világítás igen, de fűtés nem lesz a csarnokban, amit leginkább télen a gyerekek használnak majd. Mint arról korábban beszámoltunk, a vásárhelyi stadionban további beruházásokat terveznek, fedett lelátót szeretnének, és beléptetőrendszert alakítanának ki.

A kormányinfón Lázár beszélt még a taós támogatásokról is, amit kifejezetten jónak tart.


– Amerre jártam az utóbbi időben, azt tapasztaltam, hogy végre 40 év után ebből a támogatási formából rendbe tudjuk tenni a sport infrastruktúráját – mondta a miniszter, aki nem látja problémának, hogy vidéken is épülnek sportlétesítmények.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!