Tényleg meg kell várni, hogy a Nyomás soron valaki kitörje a nyakát?

Mindszent - Nincsenek megelégedve városuk útjainak állapotával a mindszentiek. A településen a közelmúltban fejeződött be a csatornázás, de az utak helyreállításával is gondjaik vannak. A teljes felújítás több milliárdba kerülne.

Antal Sándor

– Tényleg meg kell várni, hogy a Nyomás soron valaki kitörje a nyakát? – ad hangot felháborodásának egy mindszenti asszony az egyik közösségi oldalon. – Még autóval sem lehet ott biztonságosan közlekedni, nemhogy motorral vagy kerékpárral! Ki lesz a felelős? – írja. Szinte mindennaposak a rossz utakról szóló bejegyzések.

A városban a közelmúltban fejeződött be a szennyvízberuházás, jelenleg az utakat állítják helyre. – A mindszentiek elégedetlenek – kezdte a neve elhallgatását kérő egyik helyi nő. Elmondta, a Csokonai utcán és a Köztársaság téren remekül aszfaltozták az utat, csak az aknafedőkre nem gondoltak, azok lejjebb kerültek. A kivitelező az elmúlt napokban ezen a szakaszon kivágta és szintbe hozta a fedeleket. Egy kivételével, a gyógyszertár előtt még mindig kerülgetni kell a jelzőtáblát. Ez az asszony szerint nem pénz, csak odafigyelés kérdése, de említette még, hogy a Dózsa-telepi és a Szőlőparti városrészben is botrányosak az utak.

 A Köztársasági téren ki jobbról, ki balról kerüli a táblát. Az új utat is fel kellett vágni. A szerző felvétele

A Köztársasági téren ki jobbról, ki balról kerüli a táblát. Az új utat is fel kellett vágni. A szerző felvétele

A csatornázást Mindszenten a Betonútépítő Zrt., a Probart Kft. és a West Hungária Bau Kft. által alkotott BPW Konzorcium nyerte. Megkeresésünkre elmondták, folyamatosan aszfaltoznak az időjárás függvényében. Ennek költsége a vállalkozót terheli, így sem az önkormányzatnak, sem pedig a lakosoknak nem kerül pénzbe. A Csokonai utcán és a Köztársaság téren a kivitelező hibájából néhány esetben valóban nem volt megfelelő az öntvény aknafedlapok elhelyezése, a hibákat az alvállalkozó javította – áll a szerkesztőségünkhöz eljuttatott e-mailben. Megjegyezték azt is, a munka befejezése után a konzorciumnak garanciális kötelezettsége van, így a későbbiekben felmerülő, szennyvízcsatornázással összefüggő hibákat díjmentesen javítaniuk kell.

– Amíg nem lesznek jók, nem fogjuk átvenni a csatornázás után helyreállított utakat – mondta el Zsótér Károly. Mindszent polgármestere hozzátette, a képviselő a mérnökkel és a kivitelezővel minden készre jelentett területet bejár. A helyreállítás a hónap végén nem fejeződik be. A város útjainak teljes újraaszfaltozása több milliárd forintba kerülne, amire jelenleg nincs forrása az önkormányzatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!