Vásárhelyi nagydíj a szegedi kukoricának

Hódmezővásárhely - A Szegedi Gabonatermesztési Kutató Kht. nyerte el a XV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és -Vásár Magyar Növénytermesztésért Termék Nagydíját.

Munkatársunktól

A kiállítás rendezője által alapított országos elismerést a Kárpát-medence termesztési feltételeihez jól alkalmazkodó kukoricahibridjeivel, illetve a búzakalász fuzárium elleni védekezésével érdemelte ki a kht. – jelentették be a tegnapi vásárhelyi sajtótájékoztatón. Antal Gábor, a Hód-Mezőgazda Zrt. vezérigazgatója azt mondta, azért adják már most át a díjakat, hogy az április 25–27-e között rendezendő vásáron a győztesek már büszkélkedhessenek vele. Nyolc díjat és négy elismerő oklevelet adtak ki, a megyei pályázók közül csak a Gabonakutató ért el eredményt.

Fekete Balázs állattenyésztési igazgató azt mondta, a hagyományoknak megfelelően április 25-én szakmai napot tartanak, a szombat és vasárnap az ünneplésé, azaz már elsősorban a látogatóké lesz. Az idén első ízben a szakkiállítás területén rendezi meg az SZTE mezőgazdasági kara és a Magyar Juhszövetség a Szent György-napi juhászversenyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!