Délmagyar logó

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Ajándékok és csillogó szemek a vásárhelyi gyermekkarácsonyon

Hódmezővásárhely - A hagyományok szerint a Fekete Sas impozáns báltermében tartották szombaton Vásárhelyen a városi gyermekkarácsonyt, melyre hatszáz, 3 és 10 év közötti rászoruló gyermek és családja volt hivatalos.
A kicsiket fantasztikus ajándékok, a kukásautótól a babákig, várták. Tapasztaltuk, alig tudtak közülük választani, olykor jól jött a szülői segítség, tanács. Az önkormányzat azokat hívta meg erre a meghitt ünnepségre, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben, támogatásban részesülnek, illetve olyan rászoruló családokat, akiket iskolájuk, óvodájuk ajánlott.

Az ajándékokon kívül nagy sikere volt a kézműves foglalkozásoknak, ahol a résztvevők díszeket, meglepetéseket készíthettek szakértő segítséggel. De az arcfestésre, csillámtetoválására sem kellett „lasszóval fogni" a kicsiket és nagyobbacskákat. Akadtak, akik szüleik ölében ülve igyekeztek minél szebb díszt, ajándékot készíteni. 14 és 16 órától a Hóember és a kiskutya című darabot mutatta be az Esztrád Színház. A meghívott gyerekek korosztályuknak megfelelő ajándékot választhattak, kaptak mellé csoki mikulást és labdát, valamint pogácsával, almával és teával vendégelték meg őket a szervezők. A csillogó szemeket, mosolyokat látva biztosak lehetünk benne: nekik már boldog lesz a karácsony.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Barna kecskék vagy őzek? Az őzek nem esznek virágot, és tartanak az embertől - állítja a megyei vadászkamara elnöke

Barna kecskék vagy őzek? Az őzek nem esznek virágot, és tartanak az embertől - állítja a megyei vadászkamara elnöke
Őzek helyett valószínűleg a velük összetéveszthető barna színű kecskék legelik a vásárhelyi temetők sírjait - állítja Gémes László, a megyei vadászkamara elnöke. Tovább olvasom