Délmagyar logó

2019. 06. 16. vasárnap - Jusztin 20°C | 33°C Még több cikk.

Felsősök Vásárhelyen, alsósok Mártélyon

Döntött az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára: a mártélyi általános iskola önállósága, függetlensége megszűnik, a vásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola tagintézményeként működik tovább a faluban, de csakis alsó tagozatosokat oktat, a felsősök Vásárhelyre járnak majd suliba.
Korábban megírtuk: a mártélyi iskola átszervezése már régóta téma a településen, és mivel egyre kevesebb a gyerek, egyre nagyobb a valószínűsége, hogy megszüntetik a felső tagozatot. Jelenleg 60 diák jár a mártélyi suliba, közülük 32 felsős, de ebből tízen vásárhelyiek, illetve mindszentiek.

Az átszervezési javaslatban az állt – mondta el lapunknak Tóthné Kecskeméti Katalin tankerületi igazgató –, hogy a mártélyi iskola a Varga Tamás tagintézményeként működjön tovább, a felsősök a 2015/2016-os tanévet már Vásárhelyen kezdjék, míg az alsó tagozat maradna a faluban.

Ezt szentesítette a már idézett döntés, amelynek a tankerületi igazgatóhoz eljuttatott indoklása a következő: az átszervezést a mártélyi iskola önálló, független tanintézményként való működésének megszüntetését az alacsony tanulói létszám miatt támogatja a minisztérium.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

17,6 millió forint gyermekétkeztetésre

A kormány ebben az évben is támogatja a nyári gyermekétkeztetést, és a rendelkezésre álló forrás évről évre növekszik. Tovább olvasom