Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Mindszent Sportjáért díjat kapott Erdei Sándor

Mindszent Sportjáért díjat kapott Erdei Sándor négydanos karatemester, akinek a tanítványai már több mint 160 érmet hoztak haza a különböző viadalokról.
Évek óta Mindszent Sportjáért kitüntetést osztanak a Tisza-parti városban, amit idén a karatemester, a helyi Nippon Zengo klub vezetője, Erdei Sándor kapott meg. – Nagyon meglepett a díj, amit örömmel vettem át. Ezt a gyerekek által elért eredményeknek köszönhetem – mondta a szegvári származású mester.

Elmondta, egy kis átverés áldozata lett, hiszen a zengósok és a karatésok egy önéletrajzot kértek tőle, azzal az indokkal, hogy szponzorokat próbálnak felkutatni. Ezt az írást aztán Zsótér Károly polgármester olvasta fel a májusi testületi ülésen, mielőtt átadta a díjat Erdei Sándornak, aki akkor meg is jegyezte: ez nagyon ismerős szöveg volt. Valószínű én írtam, de nem erre a célra készült – mondta nevetve a mester.

Erdei Sándor edzést tart. 14 éve foglalkozik a mindszenti sportolókkal. Fotó: Balogh Gabi
Erdei Sándor edzést tart. 14 éve foglalkozik a mindszenti sportolókkal. Fotó: Balogh Gabi

Erdei Sándor 2001 óta dolgozik Mindszenten. A kyokushin karatét tanítja, elsősorban gyerekeknek, de tervezi, hogy egyik volt tanítványával belevágnak a felnőttek oktatásába is. A 14 év alatti korosztályban több mint 160 érmet hoztak haza versenyzői a különböző viadalokról. Így világbajnok, Európa-bajnok, világkupa és diákolimpia győztes karatékája is van. Két éve pedig a Nippon Zengót honosította meg Mindszenten, amely – mint számos más településen – itt is villámszerűen elterjedt. – Mára egy kicsit csökkent a létszám, de ez a normális – fogalmazott Erdei, aki jelenleg 20 karatéssal és 15 zengóssal foglalkozik heti rendszerességgel.

Célja, hogy tovább öregbítse Mindszent hírnevét. Álma, hogy azt a termet, ahol szinte mindennap edzenek, meg tudják vásárolni. Ehhez az is szükséges, hogy külön egyesületet alapítson. Ez folyamatban van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Úszni tanulnak a rászoruló gyerekek

46 hátrányos helyzetű gyerek tanulhat meg úszni a hódmezővásárhelyi Tiszta Szívvel Egyesület támogatásával idén. Tovább olvasom