Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Nem kapnak kedvezményt szennyvízdíjból a jószágtartók

Székkutas - A játszótérre hirdette az önkormányzat a településen zajló szennyvízberuházással és a 47-es út felújításával kapcsolatos lakossági fórumot hétfőn, amire sokan voltak kíváncsiak.
Szél István polgármester elmondta, a 10,2 kilométer hosszúságú szennyvíz gerincvezetékből 7,2 kilométer már elkészült. A 610-ből 439 helyen már csatlakoztak a csatornára. A fórumon részt vettek a kivitelezők is.

Egy asszony arra volt kíváncsi, jár-e majd a jószágtartóknak kedvezmény a szennyvíz-díjból. Kiderült, nem. Megoldásként felvetődött, almérőt kell terveztetni, vagy saját kutat fúratni. Többen kifogásolták, a szennyvízcsatorna házi bekötésekor nem mindenhol jutott homok a csövek alá. A műszaki ellenőr ígéretet tett minden eset szemléjére.

Fotó: DM
Fotó: DM

A fórumon a résztvevők rákérdeztek, igaz-e, hogy a szennyvízberuházás 100 százalékos támogatást kapott? Szél István polgármester elmondta, Lázár János miniszter, a térség országgyűlési képviselője egy rádióinterjúban ezt bejelentette, de az önkormányzat még nem kapta meg a hivatalos értesítést.

A 47-es főút fejlesztésével kapcsolatban az 1-es bekötőút melletti mély árkot és a kis utcák bejáratainál épített, a kétirányú közlekedést nehezítő padkákat kifogásolták, ezekkel a problémákkal lapunk már korábban foglalkozott.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

800 milliót költenek a vásárhelyi uszodára

Megkezdődött az építkezés a vásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszoda és Török Sándor Strandfürdőben, ahol már a 2016-os ifjúsági Európa-bajnokságra készülnek. Tovább olvasom