Hőség - Szélvihar és zivatarok késő délutántól a Dunántúlon

Heves zivatarok is várhatók, a legnagyobb valószínűséggel a Nagykanizsa-Siófok-Komárom vonaltól nyugatra. Jégeső is hullhat.

Heves zivatarokra és komoly szélviharra kell számítani szombat késő délutántól a Dunántúlon az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint.

A széllökések sebessége 100 kilométer/óra körül is lehet. Ezzel véget ér a napok óta tartó hőség. Az OMSZ honlapján közzétett figyelmeztető előrejelzés szerint szombat késő délutántól, estétől véget vet a kánikulának egy nyugat felől érkező hidegfront, amely éjfélig várhatóan eléri a Duna vonalát.

A hidegfront érkezésével a Dunántúlon egyre többfelé viharossá fokozódik az északnyugatira forduló szél, hirtelen szélerősödés várható. A lökések sebessége meghaladhatja a 80-100 kilométer/órát, erre a legnagyobb esély a Kisalföldön, valamint a Bakony és a Balaton környékén van.

A Duna vonalában és attól keletre várhatóan 70 kilométer/óra közelében vagy az alatt maradnak a legerősebb széllökések. Heves zivatarok is várhatók, a legnagyobb valószínűséggel a Nagykanizsa-Siófok-Komárom vonaltól nyugatra. Jégeső is hullhat.

A középső országrészben sem zárható ki zivatar az éjszaka. Vasárnapra megszűnnek a zivatarok, mérséklődik a szél, és véget ér a hőség – közölte a meteorológiai szolgálat.

Jó a nyár, ha nincs dugulás!
A nyaralókban, hétvégi házakban nem árt újra üzembe helyezni a hónapok óta nem használt vízvezetékrendszert.
Anyuka lesz a Hazug csajok társasága főszereplője
Sasha Pieterse októberre várja első gyermekét.
A genetika is szerepet játszhat abban, kire hogy hat a koronavírus
Egy génvariáns jelenléte lehet a felelős.
Meghalt egy fiatal pár a tragikus balesetben – Fotók
Katonai teherautó és egy személygépkocsi ütközött össze Baja közelében, a Bácsbokodi úton, egy bácsalmási fiatal pár a helyszínen meghalt.
Szentesen már szolgálatban van a polgárőrök új járműve
Május 29-én a Kossuth téren ünnepélyesen átvette  a 9 személyes mikrobuszát a helyi polgárőr egyesület.
A Liverpool a legkeresettebb futballcsapat a világhálón
Követőitől a négy hónap alatt 499 milliónyi „kattintás” – beírás, képes és szöveges üzenet – érkezett.