Kecskemét és környéke

2009.05.26. 22:46

Prostik kuncsaftjait zsarolták Kecskeméten

Kecskemét - Veréssel és fenyegetéssel kényszerítették Kecskemét határában, a 44-es főút 12-13 kilométerszelvénye között dolgozó prostituáltak kuncsaftjait a nőket futtató bűnözők arra, hogy a "szolgáltatás" igénybevételét követően további jelentős - több tíz-, esetenként több százezer forintot - fizessenek.

A büntetőügyben most öt személy ellen emelt vádat az ügyészség, bűnszövetségben, élet, testi épség ellen, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás, illetve kitartottság miatt. A vádlottak közül ketten előzetes letartóztatásban, a többiek szabadlábon várják a bírósági eljárás kezdetét - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Szabó Ferenc megyei főügyész-helyettes.

Az út szélére kiszállított prostituáltakat folyamatosan figyelte és őrizte a bűnszervezet néhány tagja, akik ezért naponta 4-7 ezer forintot kaptak minden nő után. A most elkészült vádirat szerint az autóval érkezett, majd a közeli erdőben a "szolgáltatást" 3-4 ezer forintért igénybevevő férfiakat az aktust követően a verőemberek megfenyegették és megzsarolták. A legtöbb esetben azt mondták a megfélemlített sértetteknek, hogy túllépték a szolgáltatás kialkudott időtartamát, ezért többet kell fizetniük. Amennyiben nem fizetnének, úgy nem csak nekik esik bajuk, hanem a családjuknak is, valamint szétverik az autójukat.

Az ügyészség szerint a prostituált közben tovább erősítette a sértettben a fenyegetettség érzetét azzal, hogy figyelmeztette a kuncsaftokat: inkább fizessenek, mert a bűnbanda tagjai bármire képesek. Amennyiben viszont fizetnek, akkor nem esik bántódásuk. Aki azonnal nem tudott fizetni, azt arra kényszerítették, hogy fiktív adásvételi szerződést írjon autójáról, amelyben a banda valamelyik tagját tüntette fel vevőnek. Azt állították, ha visszatér a kizsarolt összeggel, akkor széttépik a szerződést.

A vádirat szerint az átlagosan kizsarolt összeg esetenként 10-150 ezer forint volt. Ugyanakkor akadt olyan sértett, akitől több részletben 340 ezer, mástól 365 ezer forintot szereztek. A büntetőpert a Kecskeméti Városi Bíróságon várhatóan ősszel kezdik majd tárgyalni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!