Kecskemét és környéke

2011.08.06. 19:15

Terror a Bács-Kiskun megyei kutyák ellen

Megsűrűsödtek azok a hírek, amelyek kutyabántalmazásokról szólnak: nemrég Baján, majd Sükösdön mérgeztek meg fajta tiszta állatokat, majd Fülöpháza határában lőttek ebekre, Lajosmizsén pedig felakasztottak egy négylábút.

Delmagyar.hu

Rettegnek a kutyatanyatulajdonosok Fülöpházán, ahol az elmúlt hónapokban több állatot is megmérgeztek. Egy fülöpházi lánynak hat kutyáját próbálták meg méreggel kiirtani – volt, amelyiket többször is –, de végül „csupán" kettő pusztult el, írja a borsonline.hu.

Az orvos azt mondta, hogy ilyen erős méreggel eddig még nem találkozott. A passzióból állatokat gyilkoló emberek legutóbb golyóval próbálkoztak.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságon és a kecskeméti kapitányságon sem jelentette be eddig senki a fülöpházai kutyamészárlásokat. Balogh József országgyűlési képviselő, Fülöpháza polgármestere viszont tegnap már intézkedett: ügyészségi vizsgálatot kért.

A megye más településein is keresik az állatkínzókat. A Fülöpházához közeli Lajosmizsén a napokban kegyetlenül megkínzott, és egy fára felkötött kutyát találtak a Menhely az Állatokért Alapítvány munkatársai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!