Kék hírek

2008.03.11. 19:41

Egyre több támadás éri a mentőket és járműveiket

Évente 10-12 mentőorvost, illetve mentőápolót ér támadás, amikor betegekhez hívják őket. Általában drogosok, részegek esnek a mentőknek.

Legutóbb hétfőn este történt hasonló eset: az egyik zuglói bevásárlóközpont parkolójában egy részeg férfi támadt rá a mentőkre. Az utóbbi időben ráadásul a mentőautókat is gyakrabban törik fel, minden bizonnyal műholdas helymeghatározó után kutatva.

Györfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy az utóbbi időben egyre több járműnek törik be az ablakát, minden bizonnyal GPS készülékek után kutatnak a bűnözők. Nem minden autóban van ilyen műholdas helymeghatározó rendszer, és ha csak lehet, a kollégák nem hagyják a kocsiban, inkább zsebre teszik azt - tette hozzá. Legutóbb hétfőn este, az újpesti mentőállomás előtt várakozó autónak zúzták be az ablakát. A mentők akkor vették észre a rombolást, amikor egy éppen szülni készülő nőhöz riasztották őket. Ez a rohamkocsi akkor nem mehetett segíteni, egy másik, messzebb lévőt kellett riasztani.

A járműveken kívül a mentőket is rendszeresen bántalmazzák. Évente legalább 10-12 esetben sérül meg mentőorvos vagy ápoló, amikor egy-egy beteg rájuk támad. Leginkább részegek, drogosok és elmebetegek esnek a mentőknek. Legutóbb hétfőn délután történt hasonló eset: az egyik zuglói bevásárlóközpont parkolójában egy részeg férfi támadt rá a mentőkre, rendőröket kellett hívni, hogy megfékezzék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!