Kék hírek

2009.08.27. 16:34

Roma vezetőket tájékoztat a rendőrfőkapitány

A hat halálos áldozatot követelő romák elleni gyilkosságsorozat felderítéséről ad tájékoztatást roma vezetőknek az országos rendőrfőkapitány szombaton.

A találkozóra a megyei cigány önkormányzati vezetőket és a legnagyobb roma civil szervezetek vezetőit hívta meg Bencze József altábornagy - tudta meg az MTI roma vezetői és rendőrségi forrásból csütörtökön.

Az MTI úgy tudja, a romák ellen elkövetett kilenc Molotov-koktélos és fegyveres támadás - amelyekben hat ember vesztette életét - nyomozati eredményeiről ad tájékoztatást a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) igazgatója és az országos rendőrfőkapitány.

Bencze József legutóbb augusztus 5-én, a kislétai támadást követően hívta össze a megyei roma vezetőket, és tájékoztatta őket a nyomozásról.

Az országos rendőrfőkapitány múlt pénteken jelentette be, hogy egy debreceni szórakozóhelyen elfogták a feltételezett elkövetőket, a négy, 28 és 42 év közötti férfiakat emberölés és több emberen elkövetett emberölés kísérlete megalapozott gyanúja miatta vasárnap előzetes letartóztatásba helyezte a Budakörnyéki Bíróság.

A bűncselekmény felderítéséről tartott keddi sajtótájékoztatón Petőfi Attila, az NNI vezetője közölte: az előzetes letartóztatásban levő négy gyanúsított közül kettő DNS-mintája egyezik a romák elleni támadások helyszínein rögzítettekkel. A rendőrség két férfit gyanúsít mind a kilenc bűncselekménnyel, a másik kettőt egy-egy támadással hoztak összefüggésbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!