Egyelőre még nem telt meg a belváros

2020.05.06. 15:32

Edzeni és vásárolni szeretnének a szegediek

Hétfőtől megyénkben megszűnt a kijárási korlátozás. Szeged belvárosában megkérdeztük a járókelőket, mit szólnak hozzá, és mi lesz az első dolguk, amit elintéznek a héten.

H. E.

Kata annak örül a legjobban, hogy kinyitottak az edzőtermek, és végre mehet edzeni. FOTÓ: TÖRÖK JÁNOS

Fotó: Török János

A 1,5 méteres védőtávolság be­­tartása és az arc eltakarása vagy maszk viselése azonban az üzletekben és a tömegközlekedési járatokon kötelező, és az idősek továbbra is 9 és dél között vásárolhatnak.

Megkérdeztük a szegedieket, mit szólnak a korlátozások enyhítéséhez. Katával hétfőn dél­előtt a Dugonics téri szökőkútnál találkoztunk. A fiatal lány azt mondta, első dolga az volt, hogy bejelentkezett az edzőterembe, már első nap menni fog. Nagyon hiányzott neki a rendszeres edzés, általában heti háromszor jár.

Kata annak örül a legjobban, hogy kinyitottak az edzőtermek, és végre mehet edzeni. FOTÓ: TÖRÖK JÁNOS

– Szeretnék már ruhákat vásárolni, néhány tavaszi-nyári blúzra szükségem lenne, amúgy nem szeretek boltokba járni, ám most már hiányzik – magyarázta a lány.

Szintén ruhatárát szeret­­né felújítani Viktor, aki két hó­napja otthon dolgozik, emellett számítógépes játékokkal üti el az idejét. Úgy fogalmazott, ez bár kikapcsolja, ám örömmel menne már közösségbe, szeretne ismerkedni. Tóth Zoltán és felesége azt mesélték, hogy karácsonyra kaptak egy zalakarosi utat, ahova sajnos nem tudnak elutazni. Zoltán arra próbálja rábeszélni feleségét, hogy legalább egy napra utazzanak el a Balatonra.

A nagyáruház előtt hegedűn játszott Zsolt, aki hosszú idő után most jött ki az Árpád térre először játszani.

– Egyelőre kevesen járnak erre, bízom benne, hogy a hét végére beindul a forgalom. Mivel épp átléptem a védett kort, így csak délelőtt vagyok itt – fejtette ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!