Kultúra

2008.03.07. 08:15

Egri János ad dzsesszkoncertet pénteken a Roma Parlamentben

A legkeresettebb magyar jazzbőgős lép fel negyedmagával pénteken a budapesti Roma Parlamentben. Egri János vendégei Fekete István trombitaművész, Oláh Szabolcs gitáros és Oláh Tzumo Árpád, jazz zongorista. Az ingyenes rendezvény este nyolc órakor kezdődik a Tavaszmező utca 6.szám alatti Roma Parlamentben.

Egri János tizenhét éves kora óta aktív színpadi muzsikus. Szinte minden neves magyar jazzmuzsikussal játszott együtt, így Szakcsi Lakatos Bélával, Babos Gyulával, Snétberger Ferenccel, Tony Lakatossal és Dresch Mihállyal. Fellépett már Horváth Charlie-val, és koncertezett David Yengibarjannal is. Olyan világhírességekkel is játszott, mint Frank Zappa, James Moody, Tony Scott, Steve Grossman, Pat Metheny, Jack DeJohnette, Lee Konitz vagy Hal Galper.

1996-ban alapította első önálló együttesét, az Egri János Groupot. Eddig két saját lemezt jelentetett meg. Számos hazai és külföldi jazzfesztivál résztvevője, és csaknem húsz lemezen működött közre.

A jazzbőgős zeneszerzőként is jelentős nemzetközi sikereket aratott februárban. A hónap elején bejutott a Nemzetközi Dalszerzői Verseny döntősei közé - a "Song For My Son" című kompozíciójával. Február közepén pedig az amerikai Billboard Dalszerzői Világverseny jazz kategóriájában nyert második díjat "Little Johnny" című szerzeményével.

A négy muzsikus jazz koncertje péntek este nyolckor kezdődik a Roma Parlamentben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!