Kultúra

2008.10.01. 13:51

Fotókon örökítik meg a Tűzraktérben lévő graffitiket

Lefényképezik az egykori Tűzraktér épületén lévő graffitiket, hogy megmaradhassanak az utókornak. A IX. kerületi kulturális központból irodaházat és szállodát építenek, a beruházó ötlete volt, hogy készítsenek fotókat a falfirkákról az átalakítás előtt. Szerdától várják a fotósok jelentkezését.

A fővárosi Tűzoltó és a Thaly Kálmán utca sarkán a tervek szerint két éven belül építik fel az új iroda- és szállodakomplexumot az egykori kulturális központ, a Tűzraktér épületéből, amelyben most 20 ezer négyzetméternyi graffiti található.

A falfirkák az új épületben már nem maradhatnak, de a beruházó nem szeretné, ha azok teljesen eltűnnének. Ezért szerdán fotópályázatot hirdettek, hogy legalább képeken megmaradhassanak ezek a művek - mondta a Független Hírügynökségnek a beruházó cégcsoport vezérigazgatója. Gerő András elmondta, hogy a fotósok egész októberben jelentkezhetnek, és készíthetnek fényképeket. Konkrét megkötés nincs, lényeg, hogy óriásképeken örökítsék meg a falakon található graffitiket.

A Gestor Cégcsoport tavaly vette meg az épületet, és hamarosan indul a beruházás. A kulturális központ helyén szállodát, 10 ezer négyzetméternyi irodát és 2500 négyzetméternyi üzletet alakítanak ki. Passzázst is építenek a Klinikák metrómegálló és az épülettel szemben lévő új egyetemi központ között. A komplexum a tervek szerint 2010 közepére lesz készen, akkor fogják ott kiállítani a graffitiket ábrázoló fotókat.

A fotópályázat letölthető a www.thegallery.hu internetes oldalról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!