Makó és környéke

2009.03.06. 10:05

Az ágyneműtartóban csempészte a kurdokat

Nagylak - Görög csempészek tíz személyt zsúfoltak össze embertelen körülmények között.

Delmagyar.hu

A lakóautó csütörtökön jelentkezett a nagylaki határátkelőn belépésre. A német rendszámú autóval két görög férfi utazott, a vámosoknak azt mondták semmit sem visznek, de a vámosok mégis átkutatták az autót.

A lakóautó hálóterében az ellenőrzést végző pénzügyőrnek az lett gyanús, hogy az ágy alatti ágyneműtartó a szokásosnál vastagabb. A vámos is megdöbbent, amikor az átalakított, de így is nagyon szűk rekeszből tíz ember került elő - tájékoztatott Némedi Varga Éva százados, a VPOP Dél-Alföldi Regionális Parancsnokság sajtóreferense.

A rekeszből előkerült tíz ember között hét férfi, egy nő és két gyerek volt. Ők magukat kurd nemzetiségű török állampolgárnak vallották. A vámhatóság a sofőr és utasa ellen embercsempészés, illetve a nyolc elrejtőzött felnőtt ellen tiltott határátlépés és úti okmányokkal kapcsolatos szabálysértés miatt indult eljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!