Makó és környéke

2019.06.02. 13:09

Babázós sátrat adnak az édesanyáknak

- Nem tudom megmondani, pontosan hányan vették igénybe, de az biztos, hogy folyamatosan foglalt volt, néha sor is állt előtte - mondta Asztalosné Gazsi Veronika, a nagycsaládosok makói egyesületének elnöke arról a szoptatósátorról, amit a gyermeknapon állítottak fel.

Szabó Imre

Egy egyszerű sátorról van szó székkel, szemetessel, pelenkázóval, ahol az édesanyák diszkrét, barátságos és higiénikus körülmények között táplálhatják anyatejjel csecsemőjüket.


Manapság nagy viták dúlnak a nyilvános szoptatásról – egyesek szerint ehhez joguk van az édesanyáknak, mások szerint jobb nekik és a babáknak is, ha ez intim dolog marad. Az egyesület – a helyi Család és Karrier Pont ihletésére – a gordiuszi csomót ezzel a sátorral vágja át. – Így az anyukák nyugodtan lejöhetnek kikapcsolódni a babával együtt, nem kell aggódniuk amiatt, hogy éhes lesz a pici – mondja Veronika, aki maga is 3 gyermekes édesanya.


A sátrat egyébként a gyermeknapra csak kölcsönkérték, de tervezik, hogy beszereznek egyet, amelyet állandóan, csak erre a célra fognak használni, és a berendezését, felszerelését is bővítik. A múlt hétvégi siker nyomán azt tervezik, hogy elviszik minden nagyobb helyi rendezvényre – például a városrésznapokra, illetve a Hagymafesztiválra – az édesanyák kényelme érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!