Makó és környéke

2014.05.05. 22:28

Felkerült Makó a sztrádatérképre

Makó - Hatmillióba került, de végre megtalálhatják a Budapestről sztrádán utazók a Makóra vezető irányt – 10 helyen egészítették ki a már meglévő táblákat.

Szabó Imre

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

– Végre felkerültünk a sztrádatérképre – nyugtázta a legutóbbi testületi ülésen [namelink name="Márton Imre"] önkormányzati képviselő (Városépítők Társasága) azt, amit személyesen is megtapasztalt: többek között a főváros alatti körgyűrűnél is ki van végre írva, merre van az M43-as, sőt az is, hogy onnan Makó milyen messze van.

Ő volt az, aki az M43-as avatása után, 2011-ben először vetette fel testületi ülésen, hogy autópályán utazva szinte úgy tűnik, mintha Makó nem is létezne: a Maros-parti városba tartók eltévednek, illetve nem merik az autópályát használni, mert szemben például Szegeddel és Szentessel, a fővárosból a csongrádi megyeszékhelyig csak néhány helyen jelzi tábla, hogy az M43-as végpontján Makóhoz ér az utazó.

Az útbaigazítás hiányosságait folyamatosan reklamálta az illetékeseknél parlamenti képviselő, polgármester és az egész testület. Az elvi megoldás tavaly született meg: az M5-ös autópálya üzemeltetője hozzájárult, hogy a meglévő táblarendszeren összesen 8 helyen feltüntessék az M43 számpajzsot, valamint Makót mint az M43-as autópálya mentén elhelyezkedő utolsó magyar várost.

Emellett az M5-ösön közvetlenül az M0 keleti kihajtása után, illetve a Kecskemét déli részen lévő úgynevezett útvonal-megerősítő táblák kiegészítését is engedélyezte. Mindez hónapokig tartó egyeztetést követően most már megvan. Persze fizetni kellett érte: a város tavaly szeptemberben 6 millió forintot tett félre a költségekre. A kiadást azért nem a sztráda fenntartója állta, mert szakmailag nem tartotta indokoltnak a makói táblákat.

Az M5-ösön korábban négy úgynevezett portáltáblát is kitehetett a város – ugyancsak saját pénzből, 1,8 millióért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!