Makó és környéke

2008.10.06. 16:26

Halálos baleset a Maroslelei úton

Maroslele - Egy Hódmezővásárhelyről Makó irányába tartó személygépkocsi ütközött hétfőn délelőtt egy teherautóval. A baleset következtében a gépkocsit vezető 58 éves makói férfi a helyszínen az életét vesztette.

Delmagyar.hu

Halálos balesetet szenvedett egy 58 esztendős makói férfi tegnap délelőtt Vásárhely határától 5, Makótól nagyjából 25 kilométerre, a maroslelei úton. A Peugeot-t vezető férfi a rendőrség eddigi adatai szerint a megengedettnél nagyobb sebességgel haladt, amikor a várostól néhány kilométerre lévő kanyarba érkezve megpillantott maga előtt egy lovas kocsit. A sofőr erőteljesen fékezett, majd amikor látta, hogy nem tud megállni, előzni kezdett. A manőver során azonban összeütközött egy vele szemben szabályosan érkező teherautóval.

Nem tudtak rajta segíteni

A balesetben a sofőr olyan súlyosan megsérült, hogy hiába szállt le érte a mentőhelikopter, a helyszínen életét vesztette. A helyszínelés miatt a 4414-es utat 3 órán át teljesen lezárták a forgalom elől. A történteket a vásárhelyi rendőrkapitányság szakértők bevonásával vizsgálja. Úgy tudjuk, a balesetben elhunyt, vállalkozóként dolgozó férfi családja ingatlanközvetítéssel foglalkozik Makón.

Mentés Szolnokról

A helyszínre a légi mentők szolnoki ideiglenes bázisáról riasztotta az Országos Mentőszolgálat budapesti irányítóközpontja a mentőhelikoptert, mivel a szentesi légimentő-bázis a tervek szerint csak decemberre készül el. Túri Péter, a Légimentő Kht. vezetője nem tudja, miért őket hívták a szolnoki reptértől légvonalban nagyjából 90-100 kilométerre történt balesethez. Általánosságban – tájékoztatása szerint – például nehezen megközelíthető helyszínekre vagy tömeges balesetekhez rendelnek ki mentőhelikoptert. Mivel „hipotetikus", nem tudott válaszolni a kérdésre: ha Szentesről szállhatott volna föl a gép, és így korábban ért volna oda, megmenthető lett volna-e a férfi élete.

Hiába érkezett a baleset helyszínére mentőhelikopter, a gépkocsi sofőrjén már nem tudtak segíteni Fotó: Tésik Attila

Hiába érkezett a baleset helyszínére mentőhelikopter, a gépkocsi sofőrjén már nem tudtak segíteni Fotó: Tésik Attila
Bevetési körön kívül

Kérdésünkre azonban elmondta: a Szentestől légvonalban 30 kilométerre történt baleset a helikopter szolnoki bázisának „primer bevetési körén" kívül van. Ez azt jelenti: helikopterrel sem lehet az előírt 15 percen belül a helyszínre érni Szolnokról. A szeptember közepe óta működő szolnoki légimentő-bázisról egyébként már több mint húszszor szállt fel a sárga helikopter – Csongrád megyében sem a tegnapi bevetése volt az első.

Egy időben érkeztek

Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője elmondta: a mentőhelikopterrel párhuzamosan földi egységeket is küldtek Makóról és Vásárhelyről a balesethez, mert az első bejelentő több sérültről számolt be. Ők a Szolnokról érkező légi mentőkkel nagyjából egy időben érkeztek a helyszínre – tájékoztatott a szóvivő.

Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a holnapi Délmagyarországban és Délvilágban is!

Címkék#Maroslele

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!