Makó és környéke

2008.08.17. 22:00

Három a falunap Makó körül

Három faluban is ünnepeltek Makó környékén a hétvégén: Csanádpalotán, Ferencszálláson és Pitvaroson.

Munkatársunktól

A legmozgalmasabb programsorozat a csanádpalotaiaknak jutott: a pénteki festmény-, természetfotó- és díszítőművészeti kiállítás után szombaton a szentmisét és a köszöntőt ünnepi testületi ülés követte. Átadták a pályázati pénzből felújított orvosi rendelőt, a játszóteret, valamint a Rózsa utcai utat. Az esti falulakodalom előtt családi és kulturális programokat, illetve Cosmopolis-koncertet tartottak, a lagzi sztárvendége pedig Csocsesz volt.

Persze nem panaszkodhattak azok sem, akik a ferencszállási falunapon vettek részt. Itt a kukutyini hagymanappal és a főzőversennyel teremtették meg a helyi ünnepség egyediségét. Domokos István polgármester elmondta, arra törekedtek, hogy a szűkös költségvetésből – amelyből csak minden ötödik évben tartanak falunapot – családias hangulatú rendezvényt szervezzenek. A hagymanap a térség legfontosabb növényének hírnevét öregbíti: minden évben kiosztják a legnagyobb fej tavaszi fokhagyma díját. Az idei nyertes Dinnyés Ferenc volt. A jó hangulatról este lakodalmas zenei fesztiválunk közönségdíjasa, a Party zenekar gondoskodott.

Kiállítás, hastáncbemutató, főzőverseny és zenés programok szórakoztatták Pitvaros lakóit szombaton. Vasárnap búcsú is volt, ugyanis minden évben hagyomány ilyenkor a római katolikus Nagyboldogasszony-templomban tartott szentmise és az azt követő búcsú. A falunapi köszöntőt egyébként az államalapításhoz közeledve egybekötötték a szervezők az új kenyér megszentelésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!