Makó és környéke

2019.06.14. 23:02

Kifestették a makói hajléktalan szállót

Befejeződött a makói hajléktalan szálló kifestése.

Szabó Imre

Megírtuk: az épületegyütteshez tartozik 30 fő befogadására alkalmas nappali melegedő és 22 férőhelyes éjjeli menedék – előbbit néhány hete a Givaudan önkéntesei meszelték ki, a hálót és az egyéb helyiségeket pedig, 10 nap alatt a Szak-Ma Center Kft. emberei.


Nem csak a falak belső oldalát, de a radiátorokat, a fűtőcsöveket, az ajtókat-ablakokat is átfestették a szobában és a közös helyiségekben. Négy festő, egy burkoló és egy asztalos dolgozott az Ardics utcai szállón.


A munkát sikerült úgy elvégezni, hogy az nem zavarta meg a szálló mindennapi életét – mondta el Matuszka István, a felújítást végző cég első embere. A szállót üzemeltető Egyesített Népjóléti Intézmény vezetője, Tóthné Balázs Andrea azt is elmondta, hogy a felújítással egy időben beszereztek egy számítógépet, zárható éjjeliszekrényeket, ruhásszekrényeket és -fogasokat, valamint 30 új széket. A szálló egyébként egész évben bő 70 százalékos kihasználtsággal működik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!