Makó és környéke

2017.11.20. 11:33

Makón piacolt a harmonikás sztár, Márió

Kedvesek és közvetlenek a makóiak a mulatós zene harmonikás sztárja, Márió szerint, aki vasárnap egy zenei kívánságműsor stábjával forgatott a helyi piacon. A népszerű muzsikusnak sokan örültek - nem kellett várnia, hogy legyen, aki kamera elé áll a kedvéért.

Szabó Imre

– Azt hittem, kicsit magasabb, de nem csalódtam benne: nagyon kedves, aranyos – mondta a makói piacon Márióról, a harmonikásról a helyi középiskolás, Tomaschik Szabina. A népszerű muzsikus azért járt itt vasárnap, mert egy zenecsatorna, a Zenebutik tévé számára forgatott stábjával együtt kívánságműsort.


Szabina egy rokonával, Mursa Zsanettel és az ő édesanyjával, Fekete Erzsébettel érkezett, s mint mondták, egyébként is kijárnak piacolni minden vasárnap. A lányok a műsorvezető egyik számát, a Szerenádot kérték – mint mondták, nagy kedvencük.


 – A régi kívánságműsorok hangulatát szeretnénk megidézni – mondta Márió, amikor a műsorról kérdeztük. Saját bevallása szerint az elmúlt egy évben, amióta ezzel a produkcióval járja az országot, többet volt piacon, mint az elmúlt húsz évben összesen.


Makót már ismeri, hiszen járt itt fellépni. Szerinte a makóiak kedvesek, közvetlenek, így műsorvezetőként is könnyű dolga volt. Azt is megtudtuk tőle, hogy a legutóbbi, Fonogram-díjas album után hamarosan egy újabbat fog kiadni, illetve hogy már készül a karácsonyi nagyzenekarral kísért koncertjére.


 Amíg beszélgettünk, pár perc alatt kisebb tömeg gyűlt a stáb köré – egymás után jöttek az emberek a kívánságaikkal. Babosi Paszkál például, aki nyugdíj-kiegészítésként dióbelet és virághagymát árul a piacon, tudta, hogy most Márió is itt lesz.


Ő a feleségének kérte Erzsébet-napra Zámbó Krisztántól a Mit akarsz a boldogságtól? című dalt. A makói kívánságok teljesítését várhatóan januárban lehet majd a Zenebutik tévében látni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!