Makó és környéke

2019.04.18. 17:48

Nem jött össze a tökéletes bűntény: térfigyelő kamera vette fel a virágtolvajt - megszólal a lelkiismerete?

Ferencszállás - Különösen szemtelen módon, a községháza elől, Ferencszállás központjából lopott el valaki múlt kedden este egy dekorációként elhelyezett virágkosarat. A polgármester közösségi oldalán közzétette a térfigyelő kamera által a tettes kocsijáról készült képet abban a reményben, hogy visszahozza.

Szabó Imre

– A telepített kamararendszernek köszönhetően sikerült végre azonosítani a sorozatos viráglopások egyik elkövetőjét – írja közösségi oldalán Ferencszállás polgármestere, Jani János. A bejegyzéshez fotókat is mellékelt, amelyeken jól látható, hogy a tettes egy sötét színű autóval érkezett Makó irányából, és megfordulva ugyanabba az irányba távozott.


A falu első embere lapunknak elmondta: a tolvaj múlt kedden, az esti órákban különösen szemtelen módon a községháza elől lopott el egy dekorációként elhelyezett virágkosarat az ott elhelyezett kerékpárról. A kamera mozgóképes felvételén az is látszik, hogy a tettes, aki nem azonos a kocsi vezetőjével, jó egy percig szöszmötölt, amíg a kosarat le tudta szedni a kerékpárról. Bár az okozott kár nem nagy, nagyjából 10 ezer forintos, a lopás felháborodást keltett a faluban. Olyan kreatív alkotás megrongálásáról van szó ugyanis, amit nemcsak a község lakói, de az átutazók is gyakran megcsodáltak, lefotóztak.

A térfigyelő kamera felvétele.

A térfigyelő kamera felvétele.

A lopásról készült képeket úgy tették közzé, hogy az autó rendszámát kitakarták. Jani János azt mondta, azért, mert abban bíznak, az illető anélkül is visszahozza a virágokat, hogy a rendőrséghez kellene fordulniuk. És azért tették közzé, hogy végre abbamaradjanak a lopások, a tettes így ugyanis tudhatja, nem maradhat beazonosítatlan. 


– Hamarosan teleültetjük az utcákat ékesítő virághengereket. Remélem, azokból már nem fognak eltűnni a virágok, ahogyan korábban történt – mondta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!