Makó és környéke

2008.01.03. 22:25

Tolvajt is fogott Maroslele rendőre

Maroslele - Beváltotta a hozzá fűzött reményeket a körzeti megbízotti iroda egy évvel ezelőtti újranyitása Maroslelén: Megyeri Zsolt főtörzsőrmester tavaly még terménytolvajokat is elfogott, az emberek biztonságérzete nőtt. Az önkormányzat folytatja az iroda felújítását – később újat szeretne kialakítani.

Szabó Imre

Egy éve van újra körzeti megbízottja Maroslelének. A huszonkilenc esztendős, lelei születésű Megyeri Zsolt főtörzsőrmester kilenc éve dolgozik rendőrként, és abban a reményben foglalta el az elődjének nyugdíjba vonulása miatt megüresedett megbízotti irodát, hogy a polgárőrökkel is összefogva javít majd a falu közbiztonságán.

Mindenekelőtt azt remélte, hogy a tartós rendőri jelenlét eleve elrettenti a rossz oldalon állókat. Most úgy tűnik, így is történt: a faluban tavaly nem volt komolyabb bűncselekmény, néhány alkalmi lopás – tipikusan bicikliket vittek el – adott leginkább munkát neki. Különösen büszke arra, hogy egy, a környék földjeit fosztogató párost el is tudott fogni. Most abban bízik, hogy hamarosan lesz internetkapcsolata a makói kapitánysággal. Így kevesebbet kellene a központba utaznia, még többet járőrözhetne a faluban.

Megyeri Zsolt főtörzsőrmester sikeres munkája révén javult a falu közbiztonsága. Fotó: Karnok Csaba
Elégedett a körzeti megbízott munkájával a község polgármestere, [namelink name="Martonosi György"] is (a Makó környéki falvak közül egyébként Apátfalván, Kis- zomboron és Pitvaroson rendőrőrs működik, a többiben a leleihez hasonló módon körzeti megbízott dolgozik). A falu első embere is azt tapasztalta, hogy az embereket megnyugtatja a rendőrség figyelő szeme.
Az önkormányzat ugyanakkor szeretne még többet tenni az eredményes rendőri munkáért, ezért idén tavasszal, amint az időjárás engedi, folytatják az iroda felújítását. A hosszú távú megoldás persze az lesz, hogy ez az iroda is átköltözik a polgármesteri hivatal hátsó udvarára, a szolgáltató- és irodaházba – ezt a falu száz-százhúsz milliós költségvetéssel, pályázati támogatásból fogja felépíteni.

Címkék#Maroslele

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!