Makó és környéke

2012.10.29. 08:48

Videokonferencián oktatja a török és a magyar gyerekeket

Makó - Nemzetközi pályázaton vett részt a makói Szent István Egyházi Általános Iskola és Gimnázium angol szakos pedagógusa. Baloghné Kovács Éva elnyerte „Az év e3-as projektje" díjat, ennek következtében az iskola külföldi partnerintézményekkel fog közös projekteket megvalósítani.

Németh Marietta

Az angol kéttannyelvű iskola remek lehetőséget szerzett az idegen nyelvek terén. Angol szakos pedagógusuk átvehette „Az év e3-as projektje" plakettet és díjat a budapesti Nemzetközi eTwinning Nemzetközi Konferencián. Ezen a konferencián Baloghné Kovács Éva 18 európai ország pedagógusával oszthatta meg ötletét, melyekből később projektek valósulnak meg.

Baloghné Kovács Éva elnyerte Az év e3-as projektje díjat.

Baloghné Kovács Éva elnyerte Az év e3-as projektje díjat.
A pedagógus az Olimpiai Játékok témakörében tervezte meg munkáját, eTwinning@Olympics néven. A tanár célja, hogy a diákok minél több olimpiai sportágat ismerjenek meg, és próbáljanak ki. Nemzetközivé az teszi a projektet, hogy a SZIGNUM és a partnerországok diákjai egy Mini Olimpián vethetik majd össze erejüket.

A díj azt is jelenti, hogy a makói iskola angolt tanuló diákjai a partneriskolákkal közös projektekben vesznek részt. A gyerekek e-mailben leveleznek külföldi kortársaikkal, illetve az Információs Kommunikációs Technikák (IKT) eszközeit, felhasználva fejleszthetik idegennyelv-tudásukat a jövőben. Ezt megelőzve Éva továbbképzés céljából hamarosan Törökországba utazik. Ekkor video beszélgetések formájában fog órát tartani diákjainak, melyen a török és a magyar gyerekek kommunikálhatnak egymással angolul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!