Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Átadták az új kerékpárutat

Makó - Csütörtök délelőtt hivatalosan is átadták a Makó és Apátfalva között épült kerékpárutat.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Az összesen 320,7 milliós, teljes egészében pályázati támogatásból megépített, 6,7 kilométer hosszúságú utat a Sámson–Apátfalvi-főcsatorna zsilipjénél lévő szakasznál avatta fel a két település polgármestere, Buzás Péter és Varga Péter, valamint Apátfalváról biciklivel érkezett diákok. A régi 43-as főútvonallal párhuzamosan futó szakaszra nagy szükség van, mert a város és a falu közti távolság ugyan csekély, kerékpárral azonban ezt nem lehetett megtenni. Az építkezést egyébként, mint annak idején beszámoltunk róla, hátráltatta többek között a falu belterületén a csatornázás, valamint az időjárás is – az eredeti elképzelés az volt, hogy szeptemberre átadják az utat. A kivitelező Baranya Aszfalt Kft. információink szerint kötbért is fizetett a csúszásért.

Az utat sokan használják már hetek óta. Mi először november elején mentünk rajta végig, és megírtuk, hogy többen felhívták a figyelmünket egy, a faluhoz közelebb lévő átkelési pontra. Itt a kerékpárosokat egyebek mellett járdasziget és sárgán villogó figyelmeztető lámpa védi, éjszakára meg is világítják a kihelyezett napelemeknek köszönhetően, nyomógombos jelzőlámpa azonban továbbra sincs. Úgy tudjuk, ezt a szakemberek nem találták indokoltnak. Tény: ha elkészül az M43-as határig tartó szakasza, a régi úton a mostaninál jóval kisebb lesz a forgalom, és akkor bizonyára az átkelés is könnyebb lesz.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rosszul lett a fűtetlen szobában, összeesett az idős férfi

Aggódott a magyarcsanádi idősnapközi vezetője az egyik idősért, aki szerdán nem ment el a szokásos ebédért – szólt a rendőröknek. Tovább olvasom