Délmagyar logó

2019. 06. 18. kedd - Arnold, Levente 19°C | 26°C Még több cikk.

Az agrárinformatikáé a jövő Makón is

Befejeződött a makói Galamb-szakgimnáziumban az a képzés, amelynek révén az érdekelt pedagógusok elsajátíthatják, hogyan kell oktatni a korszerű, informatikai hátteret is alkalmazó gazdálkodást.
Ezen szerte az országból 21 iskola 61 tanára vett részt, és közülük 51 tett sikeres vizsgát. A házigazda iskolából 15 pedagógus jelentkezett; ők valamennyien eredményesen vizsgáztak – tudtuk meg Horváth Zoltán igazgatótól.

Mint korábban megírtuk, a képzés célja egy mindenki számára, több nyelven is elérhető ingyenes oktatási tananyag, valamint egy szintén ingyenesen elérhető tankönyv, melyből a mezőgazdasági és agrár­gépész pedagógusok után a diákok is tanulhatnak majd. A kétéves programban az iskola hazai partnerei mellett cseh, macedón, skót és szlovák partnerintézmények vesznek részt. A Galamb-iskola minderre 85 millió forintos uniós támogatást nyert. A tanfolyam a Koronában nemzetközi konferenciával zárult, amelyen a külföldi partnerek képviselői is részt vettek.

Horváth Zoltán azt mondta, a makói szakgimnáziumban a mostani kurzus anyaga a jövőben része lesz a szakképzésnek, többek között fakultációk formájában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két hónapja nem ég egy lámpa Makón

Kézbe vettük az ügyet, és mi is bejelentettük a hibát a cég hibabejelentő oldalán, minden adatot… Tovább olvasom