Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

Buzás lett az MSZP makói elnöke

Makó - Titkos szavazással, érvénytelen voks nélkül és egyhangúlag Buzás Pétert választotta elnökévé az MSZP makói szervezete a legutóbbi tisztújító ülésén.
Az 56 éves polgármester, országgyűlési képviselő most először viseli ezt a tisztséget. Általános elnökhelyettessé Baranyi Sándort, pártkapcsolatokért felelős alelnökké Lengyel Istvánt választották. Az eddigi elnök, Molnár László szintén alelnökként felel a médiakapcsolatokért. A párt Makó és környéke helyi szervezetének küldöttgyűlése ugyanezt a csapatot választotta, emellett Vári Miklós lett a községi szervezeteket képviselő alelnök. A párt kongresszusára Baranyi Sándort delegálják – Buzás Péter és Gazdag János közéleti tisztségénél fogva lesz jelen. A makói és környékbeli szocialisták úgy döntöttek, hogy megyei pártelnöknek ismét Botka Lászlót, a párt országos elnökének pedig Gyurcsány Ferencet javasolják, uniós képviselőnek Tabajdi Csabát és Hegyi Gyulát ajánlják.

Olvasóink írták

 • 16. lacipapa68 2009. január 29. 01:32
  „Teljesen demokratikus:ha nincs ellenjelölt,azt választjuk,aki van...Mint a Hazafias Népfront jelöltjeinél,lehetőleg min. 99,9 %-os támogatottsággal...”
 • 15. kisztitkar 2009. január 27. 09:40
  „correct üzenem neked hogy telefonszámot nem adunk ki főleg a sajátunkat nem,egyébként meg honnan tudjam ki vagy lehet valakinek a be épített embere,ja a kisztitkár brahibol az sose voltam pártban és röhellem is őket,ha írhatnékod van ott az e-mail cím nyugodj eg több tucat érdekes írás jött már rá!”
 • 14. correct 2009. január 26. 17:41
  „kisztitkár!

  Ha konkrétan érdekli a dolog írjon ide telefonszámot!!!

  Bár a nevét nézve nem nagyon bízok Önben!”
 • 13. nagyi8 2009. január 26. 17:37
  „Tisztelt Novatus!

  Köszönet a hozzászólásához.

  Először amikor elolvastam sorait, arra, gondoltam, hogy valóban hibáztam.
  Ezért részletesen elolvastam a soraimat.
  Hamar láttam azonban, hogy - saját mércémnek megfelelően - kiutat is írtam,
  nem csak kritizáltam. Kétféle kritika van, az egyik a destruktív - kiút nélkül - a második a konstruktív - kiútat is mutatva. Nos én írásomban konkrétan leírtam, hogy a Makovecz-féle 2001-es terv áll a lakossághoz legközelebb.
  Az eddig aláirt több mint 5´000 személy, akik szeretnének fürdő modernizálást,
  de a 2001-es tervnek megfelelőt.

  Igen, a sok ezer makói azt a tervet szeretné,
  1.
  ahol a fürdő kisvárosi - makói jellege - megmarad,

  2.
  ami sokkal kevesebbe kerül (1.5 milliárddal olcsóbb),

  3.
  amihez mi makóiak is döntésben ÉRDEMILEG beleszólhatunk.
  Mert ugye a makói együgyű döntéshozók
  2008.02.08.-án benyújtották a pályázatot,
  hogy utána májustól 5(!) fórumban kérdezzenek meg minket,
  mi a véleményünk (színház, rendező Dr.B.P).
  A szocialista-kommunista erőszak él még itt Makón is.
  Ezért tart itt Makó és az ország is.

  Nos Tisztelt Novatus,
  mivel Ön a hozzászólásában a 2001-es tervről (el)hallgatott,
  ezért a hozzászólása nem tényszerű, hanem egy alaptalan
  - érzelmi alapokra épülő - irracionális halandzsa.

  Sorry.”
 • 12. Novatus 2009. január 26. 15:53
  „Tisztelt Nagyi8!

  Igen szépen összeszedett, drámai hozzászólás volt! Ám akkor lett volna értelme a demagógián kívül álláspontjának, ha valami konkrétumot is tartalmazott volna azon információk fölsorolásán túl, amelyeket itt mi Makón mindannyian tudunk. Sok szó esett Buzás Péterről.
  Ön hogyan csinálná? Vagy nincs egy épkézláb elképzelése sem??????

  Vajon ismét elkezdődött a kampány Makón?!?!

  A gyomrom fordul már föl a sok kib...ott politizálástól és nyálfröcsögtetésből! Tetteket és jó ötleteket!!!!!!!

  tisztelettel: N.”
 • 11. kisztitkar 2009. január 26. 06:16
  „Aki bármilyen korrupciót vissza élést,tud kérnénk juttassa el a bea0663@gmail.com címre mink nem nézzük az Ip címet és országosan nyilvánosságra hozzuk,tessék bátran írni!Bár mi dolog érdekel minket!”
 • 10. nagyi8 2009. január 25. 16:25
  „Dr. Buzás Péter tevékenységéhez
  ************************************

  A mérleg makói oldala
  ---------------------------
  Kinézetre csinosodik, fejlődik Makó.
  Szebb lett és szebb is lesz még.
  A szórakoztató programok óriásiak.

  Köszönet ezért a polgármesternek!

  A mérleg munkahely teremtési és szociális oldal
  -----------------------------------------------------------
  Katasztrófa.
  A polgármester és országgyűlési képviselő - mint MSZP tag is - megbukott ezen a téren.
  Nézzék meg Makót!
  Tömegével zárnak be a kisvállalkozások!
  Csak a központban becsukott 10-20 bolt!

  És országosan? Ugyan ez, munkanélküliség, munkanélküliség és munkanélküliség.

  Amíg Buzás vagyona a milliárdos határt veri, addig a nép látható elszegényedése folyik.

  A vizitdíj, tandíj és kórházi napidíj megszavazásával 85%-ban a nép ellen
  és az MSZP-ért szavazott.
  A társadalombiztosításnál (TB) ugyan ezt tette.

  Nem érdekli a nép sorsa, csak a saját gazdagodása.
  Miért nem érdekli a nép felemelkedése?

  A mérleg két oldala
  -------------------------
  Ha a mérleg két oldalát összehasonlítjuk, akkor
  A MUNKAHELY és a NÉP FELEMELKEDÉSE a fontosabb.

  Buzás politikai állása
  --------------------------
  A rossz helyi munkahelyteremtő és országos politikája - MSZP-SZDSZ - miatt
  egy bukott személy.”
 • 9. nagyi8 2009. január 25. 15:52
  „Gondolatok az ,,erőszak projekthez"
  **********************************************

  Elöljáróban avval kezdem, hogy nagy tisztelője vagyok Makovecz építész úrnak.

  Köszönettel tartozik a lakosság az eddigi munkájáért, még akkor is, ha jó néhány dologban nem értünk egyet: például a sportcsarnok légtere extrém nagy és felesleges, a Hagymaház építési minősége gyenge és állandó javítást igényel, stb.

  A makói fürdő az egy ,,erőszak projekt", amit a lakosság jelentős része - úgy ahogy van - nem akar. Makovecz úr el van ragadtatva a megvalósítási levetőségétől, amíg mi lakosok úgy gondoljuk, hogy súlyosan veszteséges lesz. Ma a makói fürdő közel 100´000´000 veszteséget jelent a városnak évente. Úgy gondoljuk, hogy a ,,Buzás (MSZP)-Makovecz féle álom" több százmilliót sújt a nyakunkba évente. A ,,Buzás (MSZP)-Makovecz álom" ellen felemelte a város a szavát. Népszavazási kezdeményezés indult ellen, amit elfojtott az önkormányzat. Aláírásgyűjtés folyik petícióra, aminek keretében a mai napig több mint 5´000 makói tiltakozott a 2008-as ,,Buzás-Makovecz álom" ellen.

  A projekt a gazdasági válság és a megváltozott CHF árfolyam miatt közel 1´000´000´000´-al lett egy héten belül drágább, aminek a vége még nem belátható. Erről hallgat mindenki. Tehát a 3.2 milliárdos projekt már - a kezdés előtt - 4´000´000´000 forint felett van.

  Szükség is lesz, hogy az építész úr ott legyen az építkezésen! Biztosan előtte van az, ami előttem is. Jártam az egri Makovecz uszodában és részletesen megnéztem. Kívülről és a víz felszínről nézve gyönyörű. Ha azonban az ülőpadokig leérő íves boltozatot megnézzük, akkor egy katasztrófa. Az összeszögelt borító és díszítő hosszúkás faburkolatok tömegével meg vannak vetemedve a nap 24 órájában felszálló vízpárától! Ennek következtében - az egymásra ferdén rácsúsztatott hosszanti faburkolat - teljes hosszában számtalan helyen el van repedve. Megszámoltam, pl. egy helyen 15 hosszanti faburkolatból 12 szinte teljesen hosszában el van repedve! Szóval úgy látszik, ez a ,,fürdő technika" a ,,magyar hagyományokkal" még nem elég begyakorolt a Makovecz úrnak.

  Szintén megdöbbentő az, hogy a megvetemedett belső díszítő faburkolatok összeszegecselése nem sikerült. Százával, ezrével (vagy tízezrével?) lógnak a szögek a levegőben. A két díszítő lemezt összefogni hivatott szögek azért kerültek a levegőbe, mert a két egymásra fekvő fa - ellentétes irányban - deformálódott.

  A fenti hiányosságok csak kivonat az egészből, de azt is mutatja, hogy a 8 éve átadott fürdőnél komoly bajok vannak. (A fentiek szerint az építész úr nem volt jelen az építkezésen.......)

  Hogy a makói lakosok félelme a veszteséges fürdőről teljesen megalapozott, azt nem csak a makói hagyományoknak megfelelő ,,mindég veszteséges volt" támasztja alá, hanem az is, hogy az egri fürdő ,,nullszaldós". S ez úgy, hogy Eger turisztikai szempontból egy országos kaliberű hely, egy országos szintű vízilabda csapattal, s a fürdő tribünére tóduló sok ezer szurkoló mellet, míg Makó - az önkormányzat fáradtságos munkájának eredményeképpen - messze az átlag alá esett. Csak nézzék meg a makói ,,éjszakázási mutatót", ami 1.4 lehet. Ez az jelenti, hogy itt csak átutazók maradnak egy napig. Nem csoda, hiszen Egerhez képest sehol sem állunk. S még valami Egerhez. A fürdő mellett lévő privát hotel(ek) saját maguknak is építenek gyógyfürdőt. Ezután pedig a szálloda vendégek nem igen fogják megnövelni a Makovecz-sportuszoda bevételét és forgalmát (eddig sem nagyon).

  Makovecz úr 2001-ben is készített egy pályázati fürdőtervet a városnak. Az ma is sokkal közelebb áll a makói lakossághoz. Abban a tervben a régi épület teljes felújítása mellett külön épületbe került volna a gyógyászat, különbbe a welness is. A medence is megmaradt volna. Ez a fürdő pedig sokkal olcsóbb lett volna, mint a mai. Az önkormányzat elhibázott pályázata miatt bukott meg (csak wellness-t adtak be, a többit nem).

  Azonban az építész úr a fürdő veszteségeket idáig sem vállalta magára (esze ágában sincs). Gondoljunk csak arra, hogy az általa tervezett ,,Tanuszoda" is megépült. Szép is. EU-s forrásból és kevesebb saját erőből. Évi 40´000´000 forint veszteségnövekedést is hozott nekünk, lakosoknak. Ez is azt bizonyítja, amire a makói lakosok - bölcsen - felhívják a figyelmet, de eddig zárt fülekre találtak: az építkezés egy dolog, a gazdaságos üzemelés az egy egészen más kategória (amire Makón nincs tapasztalat és hagyomány.

  A makói Fidesz a ,,Buzás-erőszak-fürdő" ellen szavazott az önkormányzatban. Köszönet nekik. Az MSZP-SZDSZ-PSZM mellette. És Mágoriné is. Ma Mágoriné vezeti a makói Fideszt. Ő is a lakosság ellen szavazott. Ismét egyedül maradtak a szegények és a kisemmizettek.

  A Makovecz úr jobboldali nézetei országosan ismertek és tiszteletet parancsolnak. Bátran kiáll mellette és képviseli ezeket újságban, televízióban, az Interneten és sok más helyen. Fennhangon hangoztatja, hogy idegen hatalmak uralkodnak Magyarországon.
  Kalapot le az építész úr előtt.
  A másik oldalon lelkesen várja Makovecz építész úr a fürdő elkészítését. Még akkor is, ha tudja, hogy a makóiak nem ezt a 2008-as tervet, hanem a 2001-eset szeretnék. A lelkes ,,nagy magyar" összefogott, s egy Buzás-Makovesz párost alkotva egy ,,erőszak-projektet" kényszerítenek előre. Érthető. Hiszen nem rég kapott ismét egy 60´000´000 forintos megbízást az önkormányzattól. A makóiakon elkövetett erőszak már nem érdekli. ÉLJENEK A TIZMILLIÓK! Pusztuljon a demokratikus magyar út!
  Kalapot ismét rakjuk vissza a fejre.
  Nincs ok miért levenni Makovecz úr előtt.

  !!!”
 • 8. nagyi8 2009. január 25. 15:51
  „Zolcsi44-nek:

  www.seresmaria.hu”
 • 7. correct 2009. január 24. 20:38
  „Azt tudnod kellhog feltörték a honlapját alószinűleg ezért nem elérhető.De szegeden több helen is alá lehet írni.Pl.Kárász utca!”
 • 6. zolcsi44 2009. január 24. 19:47
  „nagyi8 figyelj nem tudok kapcsolatot tewremteni az általad közölt imail cimmel, kérlek közölj valami pontosabb cimet.
  Kérek mindenkit, hogy segitsen kapcsolatot teremteni velem és nagyi8-al. Köszi.”
 • 5. correct 2009. január 24. 18:33
  „Ki hitte volna?
  Már megint buzás péter.Azt azért jó lenne tudni hogy lehet 1 seggggel minimum 4 lovat megülni?
  Hogy lehet ellátni a polgármesteri teendőket ha nincs itthon?Hogy képvisel ha nem tudja mi zajlik a városban?
  Összeegyeztethető-e a sok tisztség?Vagy csak a milliók érdeklik?(na nem a lakosság)
  És végül,az átlag polgár miért nem kap visszanemtérítendő támogatást a szocialista kormánytól?
  Mert bizonyára mindannyian építenénk 50-100 milliós kérót akár az Eötvös u -ban is ha kell..
  Sőt nemhogy korlátoznám de,teljesen kirekeszteném a forgalmat a bizonyos környékről is,csak büszke képviselőnk aki iszonyatosan fáradt a sok "munkában" tudjon pihenni.Kész röhej ez a fazon.
  Remélem mihamarabb eltűnik a sűlyesztőbe a korrupt kormánnyal ,és önkormányzattal együtt.
  Ha nem tetszik akkor keressen meg ,kérje le az IP címemet.De az még rosszabb lesz ,amikor a hazugságaival szembesül majd.”
 • 4. zolcsi44 2009. január 24. 10:46
  „Köszi nagyi8, jo hogy szoltél keresem a lehetőséget, lehetőleg még a mai napon. AVE”
 • 3. egyszerűvállalkozó 2009. január 24. 08:26
  „nagyi8 Hol lehet aláírni? Viszem az egész családot, szomszédokat, ismerősöket.”
 • 2. nagyi8 2009. január 23. 21:34
  „Hello Zolcsi44

  Aláírtad már a népszavazási kezdeményezést Seres Mária 4 gyerekes családanyától?
  http://www.seresmaria.hu/pl.php?tid=5
  ,,
  Egyetért-e Ön azzal, hogy az országgyűlési képviselőknek csak a bizonylattal alátámasztott elszámolható kiadásai után járhat költségtérítés?
  ,,

  Ha még nem írtad alá, akkor Makón mintegy 50 helyen aláírhatod.
  Ne csak beszélj a demokráciáról, hanem aláírásoddal tegyél is azért.

  Köszi”
 • 1. zolcsi44 2009. január 23. 19:38
  „Már sokszor elhatároztam, hogy nem avatkozom bele Mako közéletébe, de mivel régi motoros vagyok és sok embert ismerek régi foglalkozásom és közéleti munkám révén nembirok a " büdös pofámmal" - mondták már többen.
  MSzP elnök, meg helyetes, meg ilyesmi. Ezek az emberek rendelkeznek olyan politikai kulturával, hogy el merjenek vállalni ilyen feladatott??? -----Baranyikám, ez nem kocsma!!! Kiváncsi vagyok, hogy ez milyen tálalásba kerül majd itthon??? ---röhej lessz amit el fog mesélni az ott történtekről. Ugyan olyan mint Gazdag az Országgyülésről, azt sem tudta hol van!!!! tevékenysége nem tükrözödött a város életében, inkább csak pocsványosodott. Lengyel Istvánt nem ismerem, kivánok neki sok sikert, remélem okullt elődein.
  A fiatalitás még mindig kritikus , hiába jo pénzt hoz ez a korrupt politika.
  Hiába Mako az m a k o és nem csak a hagyma büdös!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kultúranapi díjak

Makó - A József Attila Múzeumban ünnepelte tegnap a megyei önkormányzat a magyar kultúra napját.… Tovább olvasom