Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Szombattól járható az M43-as teljes szakasza - galéria

Nagylak, Csanádpalota - Szalagátvágással és Semjén Zsolt románoknak szóló finom beszólásával avatták fel az M43-as autópálya határig tartó szakaszát szombat délben. A határtól 30 perc alatt Szegedre lehet érni.

Mintegy 500 méter hosszan álltak díszsorfalat a román határőrök az M43-as autópálya szombati ünnepélyes avatásánál, a Magyarországot Romániával összekötő sztrádát Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Marius Nica avatta fel. Az ünnepségre eljött a térdével frissen műtött és emiatt bottal közlekedő korrupciós vádakkal illetett Victor Ponta román miniszterelnök is.

A román-magyar kapcsolatok történelmi mérföldkövének nevezte a határon csatlakozó autópályák átadását Marius Nica, aki arról is beszélt, hogy a két ország közötti stratégiai partnerség alapja a megértésről, az együttműködésről és a jó szomszédságról szóló szerződés. - Az összesen 20 forgalmi sáv, a forgalom szétválasztása, a térfigyelés mind az akadálytalan közlekedést szolgálja - mondta Marius Nica. Hozzátette, román oldalon hamarosan elkészül az A1-es Pitesti-Nagyszeben közötti szakasza, így autópálya vezet majd a tengerparti Konstancától Budapestig.

Átadták az M43-ast. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes ünnepi beszédében megemlítette, Magyarországnak alapvető fontosságú a szomszédokkal való jó viszony, a határokon átnyúló közlekedés fejlesztése. Majd felidézte, legutóbb éppen a románok ellenállása miatt nem lehetett átadni a Zajta - Nagypeleske közötti utat, ezért arra kéri őket, vizsgálják felül álláspontjukat. Az autópályára visszatérve azt mondta, "Európa egyik legforgalmasabb tranzitútvonalát fejlesztettük tovább".

Loppert Dániel, a NIF kommunikációs vezetője elmondta, az M43-as átadásával 60 perccel csökken a Szeged-Nagylak közötti menetidő, a sztráda új szakasza az autósoknak év végéig díjmentes. Lemértük, a sebességhatárok betartásával a határtól Szegedig alig 30 perc alatt el lehet jutni, miközben autónktól már egyik régi 43-as út menti település sem szenvedett.

Korábban írtuk:

Victor Ponta román kormányfő és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes jelenlétében vágták át a román-magyar határon átvezető M43-as szalagját. A sztráda az autósoknak év végéig Makótól ingyenes.

60 perccel rövidebb idő alatt lehet Szegedről az új M43-ason a román határig eljutni - mondta Loppert Dániel, a NIF kommunikációs vezetője az M43-as autópálya Makó-országhatár közötti szakaszának felújítása után.

Információink szerint magyar idő szerint délután kettő órakor indul meg a forgalom a Makótól határig tartó autópályaszakaszon.

További részletek hamarosan!

Átadták az M43-ast. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kárpátaljai óvodára gyűjtenek Makón is

Adománygyűjtésre szólít a makói önkormányzat azért, hogy magyar óvoda épülhessen a kárpátaljai Mezőrákoson. Tovább olvasom