Ukrán válság

2023.07.19. 07:03

Többször is bebizonyosodott, hogy a baloldal a háború pártján áll

Hiába próbálják tagadni, politikusaik nyilatkozatai egyértelműen jelzik, hogy a baloldal a háború mellett áll – derül ki a Magyar Nemzet cikkéből.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, Németh Angéla újpalotai polgármesterjelölt és Kunhalmi Ágnes MSZP-s országgyűlési képviselő, választmány elnök (b-j) az ellenzék XV. kerületi kampányzáró rendezvényén 2019. október 12-én

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Már a háború kitörésekor egyértelművé vált, hogy a baloldal belesodorná az országot a konfliktusba, a brüsszeli és az amerikai támogatóik elvárása szerint ugyanis már a kezdetektől fegyverszállításokat sürgettett, sőt késznek mutatkozott akár magyar katonákat is küldeni Ukrajnába. 

Márki-Zay Péter, még a baloldal közös miniszterelnök-jelöltjeként kijelentette, „hogy ha a NATO úgy dönt, hogy akár fegyverekkel is támogatja Ukrajnát, akkor természetesen ezt mi is támogatni fogjuk”, illetve hogy ha a NATO úgy dönt, akkor akár katonai támogatást is nyújtana az ukránoknak. Az már csak hab a tortán, hogy a tőle megszokott módon Márki-Zay később megpróbálta letagadni saját szavait. 

A baloldal vezére, Gyurcsány Ferenc pedig egyenesen „pocsék embernek”, „sz...r alaknak” nevezte azokat a magyarokat, akik nem hajlandók meghalni Ukrajnáért, a békét sürgető Orbán Viktort pedig gyávának. 

A háborús hangulatkeltésben élen járt Cseh Katalin európai parlamenti képviselő, aki tavaly március elsején – Fekete-Győr Andrásnak egy publicisztikáját felidézve – a közösségi oldalán megjelent videóban az alábbiakat mondta: 

„Egyértelmű, hogy a NATO-nak segítenie kell Ukrajnának azzal, hogy megkapják azokat a fegyvereket, amelyekkel meg tudják vívni ezt a háborút.” 

Fekete-Győr András a publicisztikában úgy fogalmazott, „először is – szövetségeseinkhez hasonlóan – fegyvereket és humanitárius segítséget kell felajánlani az ukrán kormány számára”.

Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszédből a DK-ba igazolt politikus pedig az ATV Start című műsorában azt mondta, hogy „ezt a forrást (az orosz gázt – a szerk.) el kell tekerni, el kell zárni, mert addig lesz pénzük háborúzni és lesz pénzük egy független országot megtámadni”. 

Magyarország gázellátásának túlnyomó többségét az orosz gáz adja – emlékeztet a Magyar Nemzet

Tordai Bence, a Párbeszéd társelnöke tavaly április 15-én a Facebook-oldalán tett közzé egy bejegyzést, amelyben azt írta: „A béke, a biztonság és az igazság érdekében itt lenne a legfőbb ideje, hogy Magyarország is megkezdje a direkt fegyverszállításokat.” 

A teljes cikk további megszólalásokkal IDE kattintva olvasható.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában