Balesetveszély

2023.09.13. 11:36

Wintermantel Zsolt: az átgondolatlan kerékpársávok miatt fokozódott a káosz Budapesten (videó)

A közlekedésszervezés egy szakma, egy kétmilliós várost irányítani pedig összetett, bonyolult feladat. Karácsony Gergely ebben jól láthatóan megbukott – közölte a Fidesz fővárosi frakcióvezetője.

MW

Budapest elsõ forgalomterelõ oszlopokkal védett kerékpársávja az Üllõi úton 2023. augusztus 15-én

Forrás: MTI

Fotó: Hegedüs Róbert

„Az átgondolatlanul és balesetveszélyesen” kialakított budapesti kerékpársávok miatt fokozódott a káosz Budapesten – közölte videóbejegyzésben a közöségi oldalán szerdán a Fidesz fővárosi frakcióvezetője.

Hangsúlyozta, hogy a közlekedésszervezés egy szakma, egy kétmilliós várost irányítani pedig összetett, bonyolult feladat. „Karácsony Gergely ebben jól láthatóan megbukott” – jelentette ki Wintermantel Zsolt. Hozzátette: az átgondolatlanul és balesetveszélyesen kialakított kerékpársávok akadályozzák a város normális működését.

A nagyobbik kormányzópárt fővárosi frakcióvezetője gyakorlati példákat mutat a videóban állításának illusztrálására. Amikor két forgalmi sávból egyet elvesznek a biciklisek számára, akkor onnantól kezdve sem a mentő nem tud házhoz érkezni, sem pedig a kukásautó nem tud a forgalom zavarása nélkül szemetet gyűjteni, mert az egyetlen megmaradt forgalmi sávban kell haladnia.

Wintermantel Zsolt kitért arra is, hogy szerinte mindez hátrányosan kihat a légszennyezettségi adatokra is. Egy táblázatban hasonlította össze a 2022-es és a 2023-as tanévkezdési napon tapasztalt levegőben mért szennyezési értékeket. A számok azt mutatják, magyarázta, hogy jelentősen nőtt Budapest légszennyezettsége.

A politikus felszólította Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy az önkormányzati választásokig hátralévő egy évben „ne okozzon több kárt”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában