Ország-világ

2014.01.31. 13:31

Bemutatta jelöltjeit a 4K!

Bemutatta országos listáját a 4K! - Negyedik Köztársaság a 2014-es országgyűlési választásokra, a lista első helyén Istvánffy András, a 4K! elnöke áll - közölte a párt pénteken az MTI-vel.

A közleményben Istvánffy András, a 4K! elnöke azt írta, hogy ez lesz az egyetlen valóban új párt az idei választásokon, amely "nem bukott politikusok visszatérési kísérlete". Így az országos listáján sem régi politikusok szerepelnek, hanem hétköznapi emberek. "Ma a hétköznapi embereknek két választása van: vagy elmennek innen, vagy átalakítják ezt az országot" - fogalmazott a párt elnöke.

Idézték Papp Réka Kingát, a 4K! szóvivőjét is, aki kiemelte: "szociáldemokraták vagyunk, magyarul a hétköznapi embereket képviseljük. Hiszünk abban, hogy a közügyekben való részvétel nem az elit kiváltsága."

Megjegyezték: az országos lista első 35 helyén állók átlagéletkora 35 év, amivel valószínűleg a 4K! a legfiatalabb párt.

Arra is kitértek, hogy a 4K! nem nevez meg miniszterelnök-jelöltet, mivel "nem képzeletbeli posztok osztogatására készül, hanem arra, hogy borsot törjön az elit orra alá, megszüntesse a kiváltságait és visszaadja a hatalmat a népnek".

Az országos lista első helyén Istvánffy András PR-szakember, a 4K! elnöke áll, aki egyéniben Békásmegyeren, a budapesti 10. választókerületben indul. A második helyen Papp Réka Kinga újságíró, a Hallgatói Hálózat (HaHa) alapító tagja szerepel. A harmadik hely Mezei Dávid üzletkötőé, aki Kőbányán, a budapesti 9. választókerületben indul a választáson. A negyedik helyen Salha Omár jogász áll, a budapesti 13. választókerület egyéni jelöltje. Nagy András közgazdász az ötödik a listán, aki Szombathelyen, a Vas megyei 1. választókerületben lesz jelölt.

A közleményben emlékeztetettek: a 4K! 2007-ben indult ifjúsági mozgalomkánt, majd 2012-ben alakult párttá. A 2014-es az első választás lesz, amelyen a 4K! részt vesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában