Ország-világ

2008.11.10. 13:25

Elhunyt Tunyogi Péter, a legendás magyar rocker

Hatvanegy éves korában vasárnap elhunyt Tunyogi Péter, a P. Mobil egykori énekese, a Mobilmánia együttes egyik frontembere. A zenész temetéséről később intézkednek - közölte hétfőn Zeffer András, a Mobilmánia vezetője.

Delmagyar.hu

A 61 éves korában elhunyt Tunyogi Péter zenei pályafutásának egyik legfontosabb állomása a P. Mobil együttes volt. Az énekes 1978-ban csatlakozott a P. Mobilhoz és csaknem két évtizeden át zenélt velük.

A kilencvenes évek közepén szervezte meg saját zenekarát, a Tunyogi Rock Bandet, amellyel 2004-ig dolgozott folyamatosan. Zenészpályáját ezután egy ideig szüneteltette, majd idén a P. Mobil több egykori tagjával - Kékesi Lászlóval, Vikidál Gyulával, Rudán Joe-val és Zeffer Andrással - együtt a Mobilmánia nevű együttesben énekelt.

Tunyogi Péter tíz nappal ezelőtt egy fellépés előtt lett rosszul, elájult és súlyos fejsérülést szenvedett. Balesetét követően napokon át tartották mesterséges kómában.

Zeffer András közlése szerint az énekes temetéséről később intézkednek.

Címkék#gyász

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában