Ország-világ

2009.04.24. 20:41

Lőj a politikusra!

Prága - Ezt ajánlja két cseh művész, akik egy prágai galériában kirakták a 200 parlamenti képviselő arcképét, amelyekre bárki légpuskával lövöldözhet. <br>

Tomas Cap és Michal Kraus a galéria falaira tette ki a portrékat, amelyekre légpuskával lehet lőni. " Rengeteg alkalommal megszegték a választóknak tett ígéreteiket, a galéria látogatóinak most lehetőségük van a visszavágásra, mert kimutathatják, mit is gondolnak a politikusokról"- közölte a két művész.

Az AFP szerint a két héttel ezelőtti nyitás óta a legtöbb arckép tele van lyuggatva, sőt akadnak olyanok is, amelyek felismerhetetlenné váltak. A legrosszabb állapotban az ellenzéki vezető, Jiri Paroubek arcképe van. Ugyancsak erősen megrongálódott a lövésektől a szintén ellenzéki David Rath és a belügyminiszter, Ivan Langer fotója. A bizalmi szavazáson nemrég megbukott, ezért távozni kényszerülő kormányfő, Mirek Topolánek képe is komolyan megrongálódott. Akárcsak barátnője, Lucie Talmanova képviselő fotója.

Topolanek eléggé népszerű - Fotó: Getty Images

Topolanek eléggé "népszerű" - Fotó: Getty Images
"Főleg fiatalok jönnek, de láttam már jól öltözött üzletembereket és nyugdíjasokat is. Sőt egy nagyon idős asszonyt mankókkal, aki nagy nehezen feljött az első emeletre, hogy aztán lövöldözhessen"- mondta Milan Mikulastik, a "kiállítás" kurátora, aki szerint számos képviselő hívta fel és fejezete ki felháborodását az akció miatt. A lövöldözésre a vasárnapi zárásig van lehetőségük a cseheknek, azután a szétlyuggatott fotókat vagy a maradványokat Tomas Cap és Michal Kraus el akarják küldeni az érintetteknek, vagyis a képviselőknek.

Néhány kép már felismerhetetlenné vált - Fotó: Getty Images

Néhány kép már felismerhetetlenné vált - Fotó: Getty Images

Címkék#humor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában