Ország-világ

2007.09.06. 16:19

Újabb tandíjellenes tüntetések várhatóak a jövő hétre

Jövő hétfőn Békéscsabán, két nappal később pedig Gyulán és Szarvason folytatják a tandíjellenes megmozdulásukat a hallgatók. Mindhárom alkalommal békés figyelemfelkeltő akcióra készülnek a szervezők - mondta el a Független Hírügynökségnek Pálfi Nóra, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) sajtóreferense.

Az őszi tandíjellenes demonstrációsorozat első megmozdulását szerdán tartották Szegeden. Az egyetem előtti Dugonics téren csaknem háromezren gyűltek össze, hogy az "egyetemisták adója" ellen tiltakozzanak.

Szeptember 10-én, hétfőn a békéscsabai Tessedik Sámuel Főiskola Gazdasági Főiskolai Karának hallgatói vonulnak utcára. A diákok este héttől gyülekeznek a főiskola épülete előtt. Innen este nyolctól fáklyás körmenet indul a belvárosba, majd vissza. Ugyanez lesz a forgatókönyv szeptember 12-én, azaz jövő szerdán a főiskola gyulai és szarvasi karán is. Előbbi az egészségügyi, utóbbi a pedagógiai és a mezőgazdasági kar székhelye. A helyi rádiók csütörtöktől kezdve hirdetik a tervezett demonstrációk helyszínét és időpontját, hogy minél többen eljöjjenek - mondta Pálfi Nóra.

A tervek szerint még ebben a hónapban minden egyetemi nagyvárosban szervez tandíjellenes megmozdulást a HÖOK; az utolsó demonstráció szeptember végén Budapesten, a Kossuth téren lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában