Dávid Ibolya: ma Bokros számít Orbán kihívójának

Dávid Ibolya szerint az MDF politikai üzenetei nem kampányszlogenek. Ma Bokros Lajos számít Orbán Viktor kihívójának - mondta a párt elnöke vasárnap Budapesten, Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltjének programadó és évértékelő beszédét felvezetve.

A pártelnök kiemelte, hogy Magyarország sorsa saját polgárai kezében van. Az elmúlt nyolc év alatt utat tévesztett a politika, a mindenkori ellenzék és a mindenkori kormánypártok színjátéka tette tönkre - jelentette ki, hangsúlyozva azt is, hogy kiüresedett a szabad vállalkozásra épülő piacgazdaság, az adórendszer ugyanis az ügyeskedést támogatja.

A miniszterelnök-jelöltnek szüksége van egy csapatra, és ez a csapat a Magyar Demokrata Fórum - hangoztatta Dávid Ibolya, aki hosszan sorolta Bokros Lajos érdemeit. A pártelnök felhívta a figyelmet arra, hogy a magyar demokrácia válságban van, majd azt mondta: kevesen vannak olyanok a teremben, akiket ne ért volna el bármilyen rágalomhadjárat.

Dávid Ibolya beszélt arról is, hogy az állam nem mindenható, és ott van szükség az aktív részvételére, ahol tényleg rászorul a gazdaság.

Az eseményt megnyitó Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője azt mondta: komoly idők komoly emberekért kiáltanak, akik nem árulnak zsákbamacskát. Ilyen komoly ember Bokros Lajos, és ilyen komoly program az MDF programja - tette hozzá.

A szónoki pulpitust - amelynek elején "A minőség" felirat olvasható - a terem közepére helyezték, előtte foglal helyet a közönség. A pulpitus mögé állították az MDF új, tulipánnal borított plakátjait, amelyen a "Magyarok. Demokraták. Függetlenek." felirat olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!