PR cikk

2022.12.20. 00:00

Csarnokavató ünnepség a Faktum Bútor Kft.-nél

Az újszentiváni bababútorgyár, a Faktum Bútor Kft. tulajdonosa és kereskedelmi vezetője Vas Máté, a Magyar Multi Programban való sikeres részvételért vehetett át oklevelet Budapesten.

delmagyar.hu

Az ünnepségen azon kiemelt potenciállal rendelkező vállalatok kaptak elismerést, amelyek otthonuknak tekintik Magyarországot, és kiemelkedő eredménnyel tesznek térségük fejlesztéséért.

Máté az ünnepségen az alábbiakat nyilatkozta: „Köszönjük az elismerést és a támogatást. 2019 óta egy olyan fejlesztési ütemtervet követünk, amely 2025-ig vetíti előre megvalósítandó feladatainkat. Ezzel egy jelentős lépést foguk tudni befejezni most az év végén. Célunk, hogy Európa meghatározó bababútorgyártója legyünk. A legtöbb vállalat amikor a jövő szót hallja, akkor a robotok, az automatizáció és a digitalizáció jelenik meg a szemük előtt. Ez részben igaz nálunk is, azt azonban ne felejtsük el, hogy a jövő generációja itt kúszik, mászik, szaladgál a lábunk körül. Számunkra a jövőt ők jelentik, kollégáimmal együtt nekik alkotunk, és értük dolgozunk nap mint nap.”

A Faktum a Lignum Consultinggal – egy kifejezetten a faipari cégek folyamatmenedzsmentjével foglalkozó piacvezető német céggel – karöltve 2019-ben egy hat évre szóló tervet határoztak meg. Ennek, a vállalat stratégiai céljainak megfelelő tervnek a részét képezi a folyamatos volumenemelkedés biztosítását kiszolgáló új, korszerű készáruraktár, valamint a hozzá szorosan tartozó infrastrukturális beruházás, továbbá a tömörfa-megmunkálás technológiai fejlesztése gépi beruházásokkal. A Faktum a több ütemben megvalósuló fejlesztés utolsó részéhez kapcsolódó beruházáshoz a Magyar Multi Program kiírásában 2022 januárjában nyert támogatást: a 444 millió forint összértékű komplex projekt 222 millió forint feltételesen visszatérítendő támogatásban részesült, és mára maradéktalanul megvalósult. 

 

A fejlesztési program keretében 10 hónap alatt építettek fel egy közel 600 raklapnyi lapraszerelt bútor befogadására alkalmas készáruraktárat targoncázható polcrendszerrel, komfortos megközelíthetőséget biztosító külső infrastruktúrával, ezenkívül pedig a famegmunkáló üzemrész kapacitását növelő 6 fejes profilozógép, páros leszabó, valamint „egyemberes” kiszolgálást biztosító adagoló-anyagtovábbító berendezések beszerzését és technológiába illesztését valósították meg.

Azt már most látni lehet, hogy a jelenlegi projekt megvalósításával hatalmasat léptek előre, hiszen optimális folyamatkialakítással összekötésre került a gyártás a raktárcsarnokkal, illetve a korszerűbb gépek beszerzésével még közelebb kerültek ahhoz a célhoz, hogy a Faktum Európában is meghatározó bababútorgyártó márka legyen. 

 

A Faktum az utóbbi években jelentősen növelte az exportját, és folyamatosan szállít Franciaországba, Angliába, Spanyolországba, a Benelux államokba, Görögországba, Svájcba, de Európán kívül Marokkóba, Izraelbe is. Pár éve az árbevételüknek még csak 10-15 százalékát tették ki az exportértékesítések, tavaly azonban ez már 60 százalékra növekedett. A terveik között szerepel, hogy ezt az arányt 90 százalékra tornázzák fel. Persze úgy, hogy a magyar családok se maradjanak Faktum bútor nélkül. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában