PR cikk

2021.10.05. 08:00

A testnevelés és az egészséges táplálkozás szakértői találkozója a Gál Ferenc Egyetemen

2021. szeptember 30-án szakértői találkozót tartottak a „A testnevelés és az egészséges táplálkozás programja – POPEYE” című HUSRB/1903/33/0004 kódszámú pályázat keretében.

delmagyar.hu

A Gál Ferenc Egyetem az Újvidéki Egyetem Élelmiszertechnológiai Tudományos Intézetével (Szerbia) és Törökkanizsa községével (Szerbia) konzorciumban valósítja meg a pályázati programot.

A pályázati program szükségességét a felsős tanulókra jellemző társas kapcsolatok hiánya, az elégtelen fizikai aktivitása és a nem megfelelő táplálkozása okozta számos egészségügyi probléma alapozta meg (pl. elhízás), amely a társadalmi elszigeteltséghez és a szubjektív életminőség csökkenéséhez vezethet. Mindezek alapján a pályázat célja, hogy 200 fő 10–13 éves tanuló számára 12 alkalommal (6–6 alkalom Törökkanizsán és Szegeden), míg a szüleik számára 2 alkalommal tartsanak foglalkozást vízi sportok, labdajátékok, harcművészetek, szabadtéri tevékenységek és egészséges táplálkozás témákban. Mindez hozzájárul a gyermekek táplálkozási és fizikai aktivitásához kapcsolódó ismereteik, készségeik javításához.

A szakértői találkozót Dr. Kozma Gábor, a Gál Ferenc Egyetem rektora nyitotta meg, aki elmondta, hogy a projekt a tanulókat és a családjaikat érő nevelési hatásai, valamint a pedagógusok képzésében lehetséges hasznosulásai miatt is kiemelt jelentőséggel bír az egyetemen. Gazsó Tibor, a Gál Ferenc Egyetem stratégiai főigazgatója, egyben a pályázat projektmenedzsere, a határon átnyúló kapcsolatok fontosságára és a két ország felsőoktatási intézményeinek kiaknázatlan együttműködési lehetőségeire hívta fel a figyelmet, Dr. Pavle Jovanov és Vladimir Markov, a szerbiai partnerek projektmenedzserei is köszöntötték a jelenlévőket. Dr. Halasi Szabolcs, a GFE Kutatóintézetének vezetője beszámolt a szerbiai pozitív tapasztalatokról, és vázolta a további terveket a projekt sikeres megvalósítása érdekében.

A szakértői találkozón a GFE, az Újvidéki Egyetem, valamint Törökkanizsa község szakértői áttekintették az eddig elért eredményeket, és felkészültek a 2021. október 11–13-án a szegedi Dózsa György Általános Iskolában sorra kerülő szemináriumokra, foglalkozásokra.

A projektről további információ: www.gfe.hu

A program az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósul meg az Interreg-IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program Magyarország-Szerbia által.

 

Címkék#pr cikk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában