Korona Étterem

2019.10.14. 08:00

Király helyet tudunk Makón

Elszívna egy finom Havanna szivart egy korty 23 éves rum mellé, miközben a háttérben latin-amerikai zene adja a ritmust? Nézzen be a makói Korona Étterembe! Igaz, szivart itt nem kap, hamisítatlan kubai hangulatot viszont igen!

 

Hogy kerül az alföldi mezővárosba Kuba? A legendás makói Korona Szálló régóta üresen álló étterme néhány hónapja megint működik, csipetnyi Kubát varázsolva a Széchenyi térre. A dél-amerikai ritmusok, a kubai hangulatfotók, a rum-, kávé- és szivarfogyasztásra ingerlő fotók csak fokozzák az éhes vendég étvágyát.

Az étlap bisztrójellegű. Heti menüjében 2 leves, 4 főétel, 1 desszert szerepel, a széles á la carte kínálatban helyet kap a sertésoldalas forgatott burgonyával és BBQ-szósszal, a borjúbécsi és a süllőfilé tejszínes céklapürével és zsályás cukkinivel. A tejszínes eperkrémleves túrógombócbetéttel tényleg kihagyhatatlan.

Itallapján prémiumkategóriás rumok, rumalapú koktélok, spanyol, argentin és magyar borvidékek borai mellett többféle tequila, whisky, sör, gin és konyak szerepel.

S ha már Kuba, időzzünk el a széles rumkínálat fölött! Jamaikai, kolumbiai, venezuelai, kubai, guatemalai különlegességeket is kóstolhat a szomjas vendég. A legrégibb itt kapható rum 23 éves, de van 2, 7, 15, 20 éves is. Sőt, az igazán ínyencek Cohiba atmosphere-t ízlelhetnek.

A földszinten három egymástól elkülöníthető, de egybenyitva is jól használható helyiség összesen 150 fő befogadására alkalmas. Legnagyobb terme saját pulttal rendelkezik és kisebb lakodalmak, családi rendezvények, zárt körű események, karácsonyi és évzáró rendezvények lebonyolítására kiváló – maximum 100 főig.

A nyáron a főszerep az új teraszé volt, az ősz és a tél az élő zenés estekben bővelkedik majd. Dr. Gálosi Gyula ügyvezető tulajdonos elmondta: a kezdeti beruházásba a konyha- és teraszfejlesztés, a fűtésrendszer korszerűsítése, illetve a belső enteriőr kialakítása fért bele.

A patinás épület impozáns emeleti díszterme régi pompájában várja a lakodalmas násznépet, de konferenciáknak, előadásoknak, céges rendezvényeknek is kiváló. Akár kétszáz fős lakodalmakra is alkalmas. Tágas tetőterasza hangulatos nyári esték helyszíne lehet.

– Az indulás jól sikerült, a hagymavirág-szökőkútra néző, tágas terasz nyáron idevonzotta a vendégeket. Az őszi-téli időszak feladata az étlap továbbgondolása lesz: igyekszünk eredeti kubai ízeket is csempészni kínálatunkba – ígéri az ügyvezető. Az étteremről tájékozódhat a Korona Étterem és Pub Facebook-oldalán, és asztalfoglalás a +36-30/213-1301-es telefonszámon lehetséges.

 

Kocsmától az eklektikáig

Az Aradot, Szegedet, Hódmezővásárhelyt összekötő utak találkozási pontjánál, a mai makói Széchenyi téren egykor rendszeresen vásárt tartottak, ide épült a híres Nagykocsma is. Később ennek helyén, 1855–1967 között több részletben készült el a Korona Szálló, amely a szocializmus éveiben Béke Szálló néven volt ismert. A rendszerváltás után a város legszebb eklektikus stílusú épülete az önkormányzat tulajdonába került, legutolsó felújítása 2005-ben történt. A sokáig vendéglátóhelyként működő Korona étterem az utóbbi 5 évben üresen állt.

(X)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában