rendezvény

2019.10.29. 08:00

Különleges Vállalkozói Nap a kamarában

Harmadik alkalommal tartotta meg a Vállalkozói Napot a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A pergős, formabontó, program- és ingergazdag nap a visszajelzések alapján most is célba talált: a mintegy 90 résztvevő olyan impulzusokkal és kapcsolatokkal lett gazdagabb, amelyek minden bizonnyal segíti vállalkozásaik fejlesztését, szemléletük formálását. Idén Akarod tudni? címmel a Mátrix című filmből kölcsönözve a piros kapszula „hatását” kínálták a szervezők ezúttal a Raiffeisen Bank szegedi fiókjainak támogatásával megszervezett eseményre.

 

A XXI. században – a digitalizáció, a robotok, a IV. ipari forradalom világában – az egyik legnagyobb kihívás, hogy nem tudjuk, mit kell tudnunk, vagy sejtjük, de még nem ismerjük az átalakuló tudáshoz vezető utat. A megjelenteket a nap két ötletgazdája, Pataki Andrea és Palotás Sándor, a kamara szolgáltatási és kereskedelmi alelnöke köszöntötte. A közönség példásan aktív volt, a Mentimeter applikáción keresztül aktív közreműködője, véleményformálója tudott lenni az eseményeknek.

A nap programján két „húzós” előadás szerepelt: Molnár Szilárd, a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ senior tudásmenedzsment szakértője Hogyan versenyezzünk a robotokkal? címmel osztotta meg figyelemkeltő gondolatait, míg Pásztor Dávid, az UX Studio 32 éves alapítója saját példáján mutatott be egy ízig-vérig 21. századi céget. Networking játékkal indult az első szünet is, majd később üzleti rapid randi várta őket. Sőt a Scolia Technologies Kft. innovációja is bemutatkozott, a darts dobásokat automatikusan számolni képes eszköz segítségével tartottak versenyt.

Egy kerekasztal-beszélgetésen Karmann Roland, az INPUT program területi start-up koordinátora, valamint a DOOR Coworking Office egyik alapítójának moderálása mellett Vas Árpád, a Faktum Bútor ügyvezetője, Kecsmár Attila, az Antavo ügyvezetője és Majó-Petri Zoltán, a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezető igazgatója, az SZTE Gazdaságtudományi Karának egyetemi docense fejtette ki véleményét a vállalkozásokat érintő legaktuálisabb témákról. Levezető programként a rendezvényt idén is Jam Session zárta, ahol Palotás Sándor, a kamara kereskedelmi alelnöke (aki a Déli Farm Kft. ügyvezetőjeként maga is gyakorló cégvezető) a nap témájához kapcsolódó keresztkérdésekkel bombázta Jójárt Ferencet, a Goodwill Pharma Kft. alapító-tulajdonosát és Kis Mónikát, a Remodel műhely ügyvezetőjét.

 

(X)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában