Kockázati életbiztosítás

2019.10.08. 09:00

Lenne szíve a banki kölcsönét a gyermeke nyakába varrni?

Biztonságban akarja tudni szeretteit az ön váratlan halála esetén? Nem akarja, hogy az ön banki kölcsönét a gyerekei fizessék vissza? A kockázati életbiztosítás ilyen esetekben is kihúzhatja családját a bajból.

insurance concept, wooden cube symbolize put the insurance to protect or cover person, Property ,Liability, reliability,car, life, business, health, house, legal expenses, travel

A kockázati életbiztosítás baleset-, egészség- és életvédelmi célból köthető meg.

Egyik haszna, hogy a biztosító a biztosított balesetből vagy váratlan betegségből adódó halála esetén fizet a kedvezményezett számára. Például, ha az egyik szülő váratlanul életét veszti, a kedvezményezett vagy annak hiányában az örökös a halál időpontjában érvényes biztosítási összeget kapja meg, így a család nem kerül elviselhetetlen anyagi helyzetbe. Különösen azoknál van ennek jelentősége, ahol a biztosítottnak jelentős bankkölcsöne van. Ebben az esetben nem az örökös, hanem gyakorlatilag a biztosító fizeti ki a kölcsönt a megkötött biztosítási összeg erejéig.

Mit kell ezért tennie? Rendszeres havidíjat fizetnie. Minél többet fizet, annál több pénz jár önnek vagy az ön halála esetén a szerződésben feltüntetett kedvezményezettnek. Havi pár ezer forintért már 10-20 milliót is kaphat. Persze az ajánlat függ az életkortól, nemtől, egészségügyi állapottól, munkakörtől stb.

Azt azonban tudni kell, hogy ez a fajta életbiztosítás csakis akkor fizet, ha a biztosítás tartama alatt történik a baj, ennek hiányában viszont a tartam végén kifizetés nélkül megszűnik, vagyis a befizetett pénz nem jár vissza. Kivétel persze itt is lehet: létezik olyan termék, amelynél bizonyos feltételek teljesülése esetén (például nem volt káresemény a szerződésen) járhat egy meghatározott mértékű visszatérítés a befizetett díjból. Azonban általánosságban elmondható, hogy ez a biztosítás megtakarítási célra egyáltalán nem alkalmas.

Érdemes körültekintően eljárni ilyen típusú szerződés megkötése előtt is! Például, ha valaki betegen köt biztosítást, és a biztosítás megkötésekor már meglévő betegsége miatt veszti életét, általánosságban elmondható, hogy a biztosító nem fog fizetni, de még ebben az esetben is lehetnek bizonyos feltételek teljesülése esetén kivételek.

Általánosságban elmondható, hogy a kockázati életbiztosítások nemcsak a biztosított baleset vagy betegség miatt bekövetkező halála esetén térítenek. Különböző kiegészítő biztosítások is köthetők az alapfedezet mellé, ilyen például a csonttörés, baleseti rokkantság, az égési sérülés, a maradandó egészségkárosodás, műtéti térítés, kórházi napi térítés stb.

Kössön kockázati életbiztosítást olyan alkuszcégen keresztül, ahol biztosítása mellé szakértelmet, biztonságot, pontosságot, egyéni igényeihez igazított ügyintézést is kap! Az Elsőbiztosítás Kft. valamennyi biztosítótársaság ajánlatát elemzi és az ügyfelei igényeihez leginkább alkalmazkodó biztosítást ajánlja ki és köti meg számukra, ezért a szolgáltatásért nem kell külön díjat vagy bármilyen más költséget fizetni, mert ez minden esetben ingyenes.

(X)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában