Sport

2019.09.09. 12:15

Eb-selejtező: Magyarország-Szlovákia 1-2 - nem sikerült visszavágni - videó, fotók

A szlovákok gólja hidegzuhanyként érte csapatunkat az első félidő végén. Szoboszlai remek szabadrúgásgólból egyenlített, Bozenik gólja a végül vendégek győzelmét jelentette.

Bábics-Szeghalmi

Összegzés - Visszaütött a végén a mérkőzés első harmadának nagy tempója


Az első 30 percben a kapujukhoz szögeztük a szlovákokat, de a fölényt nem tudtuk gólra váltani. A szlovákok lesgyanús góllal szereztek vezetést, majd innentől kezdve taktikailag a kezükben tartották a mérkőzést.


Az utolsó 10-15 percben inkább felívelésekkel próbálkoztunk, ekkorra már nem tudtunk olyan tempót diktálni, mint a mérkőzés elején. Marco Rossi szövetségi kapitány szerint ez nem a fáradtság számlájára írható, hanem tudatosan választottuk ezt a játékot. A két fiatalt, Szoboszlait és Sallait dicséret illeti a teljesítményükért, Szalai Ádámnak kevésbé ment.


A kudarccal a horvátok vezetik a csoportot, egypontos hátránnyal Szlovákia és Magyarország követi a világbajnoki ezüstérmest, de előbbi jobb egymás elleni eredményével a második. A magyarok legközelebb október 10-én Splitben Horvátország vendégei lesznek.

Így látták a mesterek


Rossi szerint többször nagyot hibázott a játékvezető


"A játékosokat elismerés illeti, mert legalább olyan jól futballoztunk mint a szlovákok, talán jobban is, mert több lehetőségünk volt, de ellenfelünk nagyobb százalékban használta ki azokat. Pont azt a két mérkőzést vesztettük el, amelyet a leginkább vártunk és amelyet leginkább meg akartunk nyerni" - mondta Marco Rossi, aki megemlítette, nem először éri hátrány csapatát a játékvezető által, példaként az első szlovák gólt említette, amelyet szerinte lesállás előzött meg. Rossi szerint nincs minden elveszve az Eb-részvételt illetően, hiába látják ma sötétebben az esélyeket játékosaival együtt. Úgy vélte, bravúros teljesítményre lesz szükség Horvátországban és Walesben is, de Azerbajdzsán is megmutatta, hogy ellene is teljes koncentrációra lesz szükség. Hozzátette, ha van istene a futballnak, akkor vissza kell fizetnie valamit a magyar csapatnak a hátralévő mérkőzéseken.


Pavel Hapal: "Felfokozott hangulat"


"Sikerült olyan mérkőzést játszani, amikor senkiben sem maradhatott hiányérzet, mert ez kifejezetten jó és élvezetes meccs volt, amelyet megnyertünk. Pontosabban és türelmesebben játszottunk, mint három napja Horvátország ellen, de a sikerhez némi szerencse, jó védekezés és Dubravka kapus kiváló teljesítménye is kellett" - értékelt Pavel Hapal, aki szerint csapata motivációjához és hangulatához hozzájárult, hogy a magyarok ellen készültek, mert tudták, hogy felfokozott hangulat lesz.


Szoboszlai Dominik: ma a szlovákok mellett állt a szerencse


Szoboszlai Dominik, a magyar labdarúgó-válogatott gólszerzője szerint igazi adok-kapok mérkőzést vívtak a szlovákokkal a Groupama Arénában rendezett hétfői Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen. "Ők is nagyon akarták a sikert és mi is, ezúttal mellettük állt a szerencse" - fogalmazott a szabadrúgásból 50. percben egyenlítő Szoboszlai. "Ez van, menni kell tovább" - tette hozzá. A Salzburg középpályása szerint mindent megtettek a győzelemért, de ez most nem sikerült.

A játékra nem lehet panasz, mégis pont nélkül maradtunk itthon.

94. p. - Negyven másodpercébe telt a szlovákoknak, hogy elvégezzék felezővonaltól a szabadrúgást. Aztán nem sokkal később lefújja a meccset a spanyol. Baráth a végén a kiállítás sorsára jut. 


93. p. - Szalai passzol Holenderhez, ő visszateszi lövésre Dzsudzsáknak, de a lövés elakad a blokkban.


92. p. - Sallai cselei után Szoboszlai lábáról lopják le a labdát a védők a tizenhatoson belül.


90. p. - Négy perc a ráadás. 


89. p. - A rendes játékidő utolsó percén belül járunk: zúg a "mindent bele".

 

Óriási küzdelem zajlott a pályán.


 88. p. - Szoboszlai passza után Sallai csavarodik rá a labdára, a sokadik csele után középre passzol, Szalait találja el. Ő viszont nem tudja átvenni a labdát, mert az túl erősen érkezett. 


86. p. - Mak-Haraslin csere a vendégeknél.


85. p. - Gregus érkezik a szlovák csapatba Kucka helyére. Holender váltja Kleinheislert a magyar válogatottban. 


84. p. - Hamsik viszi be a labdát a tizenhatos jobb sarkától az ötös jobb sarkáig, a rövid oldalra eleresztett lövését Gulácsi üti szögletre. 


81. p. - Kleinheislerrel szemben szabálytalankodtak, magyar szabadrúgás jöhet 27-ről. Dzsudzsák a sorfalba bombázza. A kipattanó is az övé, lőni is tud, de a bal alsóra tartó lövésre odaér a kapus.


76. p. - Bozenik le, Duris be: cseréltek a szlovákok.


72. p. - Kleinheislert lökik, mégis ellene ítél a spanyol játékvezető. 


71. p. - Szalai lesen kapja a labdát a tizenhatoson belül. 


69. p. - Dzsudzsák szögletét Baráth csúsztatja meg, középen Pátkai estében kézzel üt a labdába. Sárgát kap, kifelé jár a szabadrúgás.


67. p. - A szöglet után a megcsúsztatott labda a hosszún érkező Pátkainak nem jó. 


66. p. - Dzsudzsák némi labdavezetés után 26 méterről kapu mellé lő. Fél perccel később megint Dzsudzsák helyzetben, 16 méterről lő, a kapus szögletre ment.


65. p. - Pátkai a pályán, Nagy Ádám helyére jön. Csak úgy megjegyeznénk: Pátkai az elmúlt két meccsen nagyon fontos gólokat lőtt a válogatottban. 


64. p. - Szlovák szabadrúgáskombináció után Orbanról pattan rosszul a labda, épp Mak elé, aki szerencsénkre nem talál kaput. 


61. p. - Szalai kapura fordul Dzsudzsák passzával, majd estében lő kapura. A kapus fogja a próbálkozást.


59. p. - Nagy Ádám is sárgát kap, így ő nem játszhat majd a horvátok ellen.


56. p. - Bozenik kilövi a bal alsót, ismét vezetnek a szlovákok. 1-2.


54. p. - Baráth is besárgul. 


53. p. - Szalai kap sárgát. 


51. p. - Szoboszlai kap labdát a bal oldalon, Sallaival játszik össze, aki néhány csel után beadja. A túloldalon viszont nincs senki.


50. p. - Jó helyről jár szabadrúgás, Szalait rúgták fel a kaputól 20 méterre, balra. Szoboszlai odaáll, és a jobb felsőbe tekeri a labdát. 1-1.

 

A gólszerző. Fotó: MTI/Illyés Tibor


46. p. - Folytatódik a mérkőzés


Félidő - Remek hozzáállással, harciasan kezdte az első félidőt a magyar válogatott. Az első 30-35 perc a miénk volt, ám ezt nem sikerült gólra váltani. A szlovákok nagy védelmi hiba után szerezték meg a vezetést. Kérdés, hogy mennyit vett ki a magyar csapatból az első 30 perc óriási tempója. Egy biztos: a második félidőben óriási szükség lesz az erőre, a szlovákok várhatóan folyamatosan tördelik majd a játékot.


45.p. - Dzsudzsák szabadrúgása a félidő végét jelenti. 


45.p. - Megúsztuk Hamsik szabadrúgását. 2 perc hosszabbítás az első félidőben.


44.p. - A gól után ügyesen lopják a perceket a szlovákok. 


41.p. - Nagy védelmi hiba után tálcán kínáltuk a lehetőséget a szlovákoknak. Robert Mak élt vele. Túlzott gólörömért egy szlovák játékos sárgát kap. 


40.p. - Hidegzuhany: gól szereznek a szlovákok. 0-1


39.p. - Kijöttünk a szlovák harapófogóból, de a támadásaink kicsit lassultak. Kleinheisler Lacira már figyelnek a vendégek, így kevesebb az ötlet a támadásokban.


36.p. - Ezek most a szlovákok percei: először szorítottak bennünket a kapunkhoz.


34.p. - Szlovák szabad 25 m-ről: Kucka a kapu mögötti "fekete seregnek" bombázza a labdát.


32.p. - Egyértelműen fölényben játszunk, jó lenne ezt most már gólra váltani.


31.p. - Két magyar szöglet, de továbbra sincs gólunk.


30.p. - Lovrencsics Gergő megsérül, csere. Bese Barnabás lép helyette pályára. Nagy kár Gergőért, remekül játszott. Reméljük, nincs nagy baj!


28.p. - Kleinheisler Laci 3-4 szlovák védőt kevert meg, kicsit sok volt a csel. Nem baj, szöglettel jövünk.


27.p. - Remek, gyors passzokkal húzzuk kellemetlen helyzetbe a szlovákokat. Az egyik védő nem is bírta, s inkább felrúgta Kleinheislert.


24.p. - Kleinheisler harciasságának köszönhetően Szalai Ádám vehette célba a szlovák kaput. Rossz leírni, de Dubravka eddig jól véd.


23.p. - Nagy volt a kavarodás a szlovák kapu előtt, de végül egyik magyarnak sem sikerült jól eltalálnia a labdát. A szlovák kontrát gyorsan megállítottuk.


20.p. - Dzsudzsák kap sárgát. Vitán felül rossz ütemű volt a becsúszás, de ezért kicsit túlzás a lap.


18.p. - A szlovákok legjobbja Hamsik próbálkozott lövéssel. Elkerülte a kapunkat. Közben zúg a "Tavaszi szél vizet áraszt"!


17.p. - Újabb gyors, veszélyes magyar támadás.


16.p. - Az első negyedóra egyértelműen a miénk. Támadó szellemben játszunk, s többet birtokoljuk a labdát. 


15.p. - Szépen játszottuk tisztára Szoboszlai Dominikot, aki a meccs eddig legjobb lövését mutatta be. Dubravka azonban védett.


12.p. - 1-1 az állás a sárga lapok terén. Satka buktatta Sallait, jogos a lap. A szabadrúgásunk veszélytelen.


11.p. - Újra Sallai! Dzsudzsák íveléséről épp lecsúszott a fiatal támadó.


8.p. - Lest jelez a partjelző a szlovákok támadására, majd Sallai Roland próbálkozik lövéssel.


6.p. - Szoboszlai sárgát kap rögtön a meccs elején.


4.p. - Most Dzsudzsák húzott el a jobb szélen, jól passzolt Kleinheislernek a 16-os belül, de a lövésben nem volt erő.


3.p. - Miénk az első helyzet: Szoboszlai Dominik cselezett veszélyesen a szlovákok kapuja előtt.


1.p. - Útjára indult a labda, óriási a hangulat a stadionban!

 

A fekete sereg Mátyás királlyal.


20.45 - Online tudósítás


20.30 - A kezdőcsapatok


Magyarország:


1 Gulácsi Péter, 4 Kádár Tamás, 5 Baráth Botond, 6 Willi Orbán, 7 Dzsudzsák Balázs, 8 Nagy Ádám, 9 Szalai Ádám, 10 Szoboszlai Dominik, 14 Lovrencsics Gergő, 15 Kleinheisler László, 20 Sallai Roland.


Szövetségi kapitány: Marco Rossi


Cserék: 12 Dibusz Dénes, 22 Kovácsik Attila, 2 Lang Ádám, 3 Korhut Mihály, 11 Németh Krisztián, 13 Sigér Dávid, 16 Pátkai Máté,17 Varga Roland, 18 Nagy Dominik, 19 Holman Dávid, 21 Bese Barnabás, 23 Holender Filip.


Szlovákia:


1 Martin Dúbravka, 3 Denis Vavro, 5 Lubomir Satka, 9 Robert Bozenik, 10 Albert Rusnák, 14 Milan Skriniar, 16 David Hancko, 17 Marej Hamsik, 19 Juraj Kucka, 20 Robert Mak, 22 Stanislav Lobotka


Szövetségi kapitány: Pavel Hapal


Cserék: 12 Dominik Greif, 23 Marek Rodák, 2 Bénes László, 4 Martin Valjent, 6 Ján Gregus, 7 Lukas Haraslin, 8 Ondrej Duda, 11 Matus Bero, 13 Patrik Hrosovszky, 15 Robert Mazán, 18 Pavol Safranko, 21 Michal Duris.


20.24 - Óriási a hangulat a stadionban


A magyar csapat 10 perccel 20 óra után futott ki az Üllői úti arénába. Szinte biztos, hogy teltház lesz északi szomszédaink ellen.

 

Előzetes - Eddig nem nyertünk a szlovákok ellen


A magyar labdarúgó-válogatott hétfőn hatodszor lép pályára Szlovákia ellen, a korábbi öt találkozón nem sikerült nyernie, sőt mindössze egyetlen gólt szerzett. 


A két csapat húsz éve egy-egy alkalommal játszott otthon és idegenben Eb-selejtezőn, kétszer semleges helyszínen mérte össze tudását, legutóbb pedig márciusban találkozott egymással a mostani Eb-selejtezősorozat nyitányán. A magyarok az egyetlen hazai mérkőzésen, Győrben 1-0-s vereséget szenvedtek. Emellett további két alkalommal kikapott a nemzeti együttes, a legutóbbi összecsapáson, fél éve, Nagyszombaton 2-0-ra. A két döntetlen közül az első 1999-ben Pozsonyban, a második 2008-ban Limasszolban született. A magyar és a szlovák válogatott hétfőn a Groupama Arénában csap össze 20.45-től.

A magyarok eddigi mérkőzései Szlovákia ellen


1999. március 31., Pozsony: Szlovákia-Magyarország 0-0, Eb-selejtező

1999. június 9., Győr: Magyarország-Szlovákia 0-1, Eb-selejtező, gól: Fabus (54.)

2004. november 30., Bangkok: Szlovákia-Magyarország 1-0, barátságos, gól: Porázik (47.)

2008. február 6., Limasszol: Magyarország-Szlovákia 1-1, barátságos, gól: Gera (54.), illetve Sesták (64.)

2019. március 21., Nagyszombat: Szlovákia-Magyarország 2-0, Eb-selejtező, gól: Duda (42.), Rusnák (85.)zett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!